Велики дан за српски спорт

10.09.2023. 09:33
0
ИЗВОР: rts.rs

Љубитељи спорта памтиће недјељу, 10. септембар као дан српског спорта. Од Маниле, преко Виљнуса и Барија до Њујорка. Навијачи ће бити уз екране од јутра до мрака. Кошаркаши Србије започињу дан финалом Мундобаскета од 14.40, а спортски програм затвара Новак Ђоковић у јубиларном 10. финалу у Њујорку на Ју-Ес опену.

"Сви за једнога, један за сви" - побједничка парола

Недјеља је дан када Србија може много тога да добије на спортском плану, рецимо свјетског првака у кошарци или постављање новог гренд слем рекорда у тенису.

Српска спортска кухиња већ је сервирала златну медаљу Иване Вулете са Свјетског првенства и сребро одбојкашица на Европском шампионату.

Свјетско злато у кошарци очекује се још од 2002. године и Индијанаполиса, док су навијачи на Новакове успјехе навикли, с тим што овога пута најбољи тенисер свијета има прилику да постане најстарији освајач Ју-Ес опена у Опен ери.

Одбојкаши Србије почињу исписивање нових страница историје, предвођени Игором Колаковићем, тренером који је националном тиму од 2003. до 2014. године донио 12 медаља.

Испред одбојкаша налази се неугодан противник, селекција Чешке, преко које пут води до четвртфинала Европског првенства.

Фудбалери Србије би побједом над Литванијом у квалификацијама за Европско првенство додатно били ближи циљу. Пласману на дводеценијски дуго ишчекивано првенство Европе.

Улози у свим мечевима су велики, баш као и очекивања навијача Србије широм свијета који ће здушно бодрити националне тимове у кошарци, одбојци и фудбалу, као и најбољег свјетског тенисера икада - Новака Ђоковића.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 56m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 51m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 39m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 45m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    21h 13m
    0