Veliki požar u Bijeljini pod kontrolom

31.07.2022. 17:35
0
IZVOR: glassrpske.com

Vatrogasci za sada drže pod kontrolom veliki požar u fabrici impregniranog drveta “Meridijana” u semberskom naselju Brodac, rekao je Srni zamjenik starješine bijeljinske vatrogasne jedinice Dejan Balorda.

- Odsjekli smo širenje požara prema impregniranim pragovima i branimo dio gdje se nalazi pogon i ulje, da vatra ne bi došla do tog dijela - naveo je Balorda koji se nalazi na mjestu požara.

On je dodao da za vatrogasce ovdje ima još mnogo posla, jer je riječ o impregniranom drvetu koje će još dugo da gori.

U Poslovnom registru Republike Srpske za firmu “Meridijana” iz Bijeljine je navedeno da je specijalizovana za proizvodnju impregnisanih elektro i TT drvenih stubova, željezničkih pragova, vinogradarskog kolja i ostalih drvnih sortimenata koji zahtijevaju hemijsku zaštitu drveta.

 • Veliki požar u firmi kod Bijeljine
  31.07.2022. 14:36

  Veliki požar je zahvatio pogon kompanije “Meridijan” u bijeljinskom selu Brodac i prema prvim informacijama i dalje se širi.Na mjesto požara su izašli vatrogasci sa četiri vozila i počele su dola...

Republika Srpska
Veliki požar u firmi kod Bijeljine

Zbog velikog požara na prostoru i objektima preduzeća “Meridijana” iz Gradske uprave Bijeljina je saopšteno da nema potrebe za uznemiravanjem, ali je stanovništvo pozvano da prati stanje i da, u slučaju da osjete neprijatan miris, zatvore prozore kuća i da ne borave na otvorenom.

Na gašenju požara angažovane su sve raspoložive ekipe Teritorijalne vatrogasne i spasilačke jedinice Bijeljina, gradske Civilne zaštite, kao i vatrogasci iz Ugljevika i Lopara, a u pomoć su pozvani i vatrogasci iz Brčkog, naveli su iz Gradske uprave.

Požar je prijavljen u 12.44 časa i nema informacija o eventualno ugroženima, a gašenje otežavaju vrućina i jak vjetar u Semberiji.

Gradska uprava: Nema potrebe za uznemirenjem građana

Nema potrebe za uznemiravanjem zbog velikog požara na prostoru i objektima preduzeća “Meridijana” u semberskom naselju Brodac, saopštila je Gradska uprava Bijeljina i pozvala stanovništvo da prati stanje i da, u slučaju da osjete neprijatan miris, zatvore prozore kuća i da ne borave na otvorenom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za liječenje Anđele prikupljeno 6.600 KM Za liječenje Anđele prikupljeno 6.600 KM
U Bijeljinu stigli učesnici "Krsnog hoda za Republiku Srpsku" U Bijeljinu stigli učesnici "Krsnog hoda za Republiku Srpsku"
Organizovana humanitarna akcija „Dan za Anđelu“ Organizovana humanitarna akcija „Dan za Anđelu“
Najčitanije
 • Preminuo dr Dejan Kafka
  22h 47m
  8
 • Jovičić povlači kandidaturu, iz DNS-a pozvali da glasaju za Trivićevu?
  23h 57m
  4
 • Upucan Radoje Zvicer, šef kavačkog klana teško ranjen?
  15h 52m
  0
 • OO SDS Kalinovik: Sprema se velika izborna prevara
  22h 18m
  7
 • Serijski silovatelj Igor Milošević ponovo iza rešetaka
  19h 36m
  0