Veliki skup podrške Rusiji u Nikšiću

06.03.2022. 20:29
0
IZVOR: SRNA

Na nikšićkom Trgu Šaka Petrovića večeras su se okupili građani u znak podrške Rusiji, koja, kako su istakli, u 21. vijeku štiti pravoslavni narod u Ukrajini od nestanka.

Veselin Đoković je okupljenima poručio da nisu za rat, a posebno između pravoslavnog bratskog naroda, ali i da i "ptica na grani zna da je Rusima ovaj rat nametnuo NATO, Amerika i kriminalne grupacije koje rasipaju drogu po svijetu da bi održavali NATO".

- Punih osam godina se Njegova svetost patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril moli na liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja da naša braća i sestre ne ginu u Donbasu, a cijeli svijet ćuti. Nisu mogli Rusi da gledaju kako narod strada u Donjecku i Lugansku, gdje je od 2014. godine ubijeno oko 14.000 ljudi - rekao je on.

Đoković je istakao da su na mnogim spomen-obilježjima ispisana imena ubijene djece, a da svijet ćuti pred tim zločinima koje organizuje NATO.

- Mislim da je potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću bilo ljudskije juče da je poveo specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara malo do Murina, da vidi žrtve NATO-a i da ga svrati u Danilovgrad da vidi gdje je pala prva žrtva, mladi vojnik na odsluženju vojnog roka iz Srbije - rekao je Đoković.

On je dodao da je, naprotiv, Abazović najavio uvođenje još jačih sankcija Rusiji i da hoće uz pomoć Eskobara da dođe do vlasti.

- Ima li išta sramnije u Crnoj Gori danas nego biti poslušnik stranih ambasada i EU pod komandom NATO-a - zapitao je Đoković.

On je naglasio da Srbi u Crnoj Gori nemaju predstavnika i da će se srpski narod braniti sam do kraja.

- Narode, kaznimo sve koji hoće da nam uzmu vjeru i naciju. Srbi, nema nazad, iza je Rusija - poručio je Đoković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kalabuhov: Ruski jezik sve više prisutan na univerzitetima Kalabuhov: Ruski jezik sve više prisutan na univerzitetima
Sutra Međunarodni obrazovni forum u Palama Sutra Međunarodni obrazovni forum u Palama
Kontraudar Moskve na „Zapadne vrijednosti“: Evo šta je Putin zabranio u Rusiji Kontraudar Moskve na „Zapadne vrijednosti“: Evo šta je Putin zabranio u Rusiji
Najčitanije
 • U pucnjavi u Istočnom Novom Sarajevu ranjena jedna osoba
  18h 43m
  4
 • Evo ko ima zakonsko pravo na subvencije za struju
  23h 42m
  3
 • Uhapšen osumnjičeni za brutalno ubistvo u Banjaluci
  21h 57m
  1
 • Istraga protiv Džake zbog dresa sa imenom Jašari?
  19h 53m
  0
 • Oštećenja na autobusu nisu od vatrenog oružja
  14h 18m
  0