Veliki skup podrške Rusiji u Nikšiću

06.03.2022. 20:29
0
IZVOR: SRNA

Na nikšićkom Trgu Šaka Petrovića večeras su se okupili građani u znak podrške Rusiji, koja, kako su istakli, u 21. vijeku štiti pravoslavni narod u Ukrajini od nestanka.

Veselin Đoković je okupljenima poručio da nisu za rat, a posebno između pravoslavnog bratskog naroda, ali i da i "ptica na grani zna da je Rusima ovaj rat nametnuo NATO, Amerika i kriminalne grupacije koje rasipaju drogu po svijetu da bi održavali NATO".

- Punih osam godina se Njegova svetost patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril moli na liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja da naša braća i sestre ne ginu u Donbasu, a cijeli svijet ćuti. Nisu mogli Rusi da gledaju kako narod strada u Donjecku i Lugansku, gdje je od 2014. godine ubijeno oko 14.000 ljudi - rekao je on.

Đoković je istakao da su na mnogim spomen-obilježjima ispisana imena ubijene djece, a da svijet ćuti pred tim zločinima koje organizuje NATO.

- Mislim da je potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću bilo ljudskije juče da je poveo specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara malo do Murina, da vidi žrtve NATO-a i da ga svrati u Danilovgrad da vidi gdje je pala prva žrtva, mladi vojnik na odsluženju vojnog roka iz Srbije - rekao je Đoković.

On je dodao da je, naprotiv, Abazović najavio uvođenje još jačih sankcija Rusiji i da hoće uz pomoć Eskobara da dođe do vlasti.

- Ima li išta sramnije u Crnoj Gori danas nego biti poslušnik stranih ambasada i EU pod komandom NATO-a - zapitao je Đoković.

On je naglasio da Srbi u Crnoj Gori nemaju predstavnika i da će se srpski narod braniti sam do kraja.

- Narode, kaznimo sve koji hoće da nam uzmu vjeru i naciju. Srbi, nema nazad, iza je Rusija - poručio je Đoković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Poznato koliko je Putin dobio glasova na izborima Poznato koliko je Putin dobio glasova na izborima
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    17h 32m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    20h 56m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    16h 25m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    8h 2m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    7h 43m
    0