Veliki skup podrške Rusiji u Nikšiću

06.03.2022. 20:29
0
IZVOR: SRNA

Na nikšićkom Trgu Šaka Petrovića večeras su se okupili građani u znak podrške Rusiji, koja, kako su istakli, u 21. vijeku štiti pravoslavni narod u Ukrajini od nestanka.

Veselin Đoković je okupljenima poručio da nisu za rat, a posebno između pravoslavnog bratskog naroda, ali i da i "ptica na grani zna da je Rusima ovaj rat nametnuo NATO, Amerika i kriminalne grupacije koje rasipaju drogu po svijetu da bi održavali NATO".

- Punih osam godina se Njegova svetost patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril moli na liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja da naša braća i sestre ne ginu u Donbasu, a cijeli svijet ćuti. Nisu mogli Rusi da gledaju kako narod strada u Donjecku i Lugansku, gdje je od 2014. godine ubijeno oko 14.000 ljudi - rekao je on.

Đoković je istakao da su na mnogim spomen-obilježjima ispisana imena ubijene djece, a da svijet ćuti pred tim zločinima koje organizuje NATO.

- Mislim da je potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću bilo ljudskije juče da je poveo specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara malo do Murina, da vidi žrtve NATO-a i da ga svrati u Danilovgrad da vidi gdje je pala prva žrtva, mladi vojnik na odsluženju vojnog roka iz Srbije - rekao je Đoković.

On je dodao da je, naprotiv, Abazović najavio uvođenje još jačih sankcija Rusiji i da hoće uz pomoć Eskobara da dođe do vlasti.

- Ima li išta sramnije u Crnoj Gori danas nego biti poslušnik stranih ambasada i EU pod komandom NATO-a - zapitao je Đoković.

On je naglasio da Srbi u Crnoj Gori nemaju predstavnika i da će se srpski narod braniti sam do kraja.

- Narode, kaznimo sve koji hoće da nam uzmu vjeru i naciju. Srbi, nema nazad, iza je Rusija - poručio je Đoković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novi ruski regioni ušli u sastav Južnog vojnog okruga Novi ruski regioni ušli u sastav Južnog vojnog okruga
Putin:„Srpska je naš prijatelj“ Putin:„Srpska je naš prijatelj“
Putin: Uskoro vakcina protiv raka Putin: Uskoro vakcina protiv raka
Najčitanije
 • Dva pješaka povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u Istočnoj Ilidži
  17h 43m
  0
 • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
  21h 20m
  0
 • Vladičić pojasnio kome će struja biti skuplja, a kome ne
  18h 32m
  0
 • Povrijeđene dvije radnice: „Smartom“ uletio u pekaru (VIDEO)
  11h 3m
  0
 • Krečenje stana od 50 kvadrata oko 600 maraka
  17h 7m
  2