Велики скуп подршке Русији у Никшићу

06.03.2022. 20:29
0
ИЗВОР: СРНА

На никшићком Тргу Шака Петровића вечерас су се окупили грађани у знак подршке Русији, која, како су истакли, у 21. вијеку штити православни народ у Украјини од нестанка.

Веселин Ђоковић је окупљенима поручио да нису за рат, а посебно између православног братског народа, али и да и "птица на грани зна да је Русима овај рат наметнуо НАТО, Америка и криминалне групације које расипају дрогу по свијету да би одржавали НАТО".

- Пуних осам година се Његова светост патријарх московски и цијеле Русије Кирил моли на литургији у Храму Христа Спаситеља да наша браћа и сестре не гину у Донбасу, а цијели свијет ћути. Нису могли Руси да гледају како народ страда у Доњецку и Луганску, гдје је од 2014. године убијено око 14.000 људи - рекао је он.

Ђоковић је истакао да су на многим спомен-обиљежјима исписана имена убијене дјеце, а да свијет ћути пред тим злочинима које организује НАТО.

- Мислим да је потпредсједнику Владе Црне Горе Дритану Абазовићу било људскије јуче да је повео специјалног изасланика САД за западни Балкан Габријела Ескобара мало до Мурина, да види жртве НАТО-а и да га сврати у Даниловград да види гдје је пала прва жртва, млади војник на одслужењу војног рока из Србије - рекао је Ђоковић.

Он је додао да је, напротив, Абазовић најавио увођење још јачих санкција Русији и да хоће уз помоћ Ескобара да дође до власти.

- Има ли ишта срамније у Црној Гори данас него бити послушник страних амбасада и ЕУ под командом НАТО-а - запитао је Ђоковић.

Он је нагласио да Срби у Црној Гори немају представника и да ће се српски народ бранити сам до краја.

- Народе, казнимо све који хоће да нам узму вјеру и нацију. Срби, нема назад, иза је Русија - поручио је Ђоковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 33m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 16m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 8m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 1m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 2m
    0