Višegrad: Ukidanjem autobuskih linija kroz 10 sela život mještana otežan

19.02.2021. 18:47
0
IZVOR: rtvbn.com

Mještani sela Pozderčića kod Višegrada izrazili su svoje nezadovoljstvo neobjašnjivim ukidanjem lokalnih autobuskih linija od Višegrada do Klašnika i Prelova čime je još više otežan život preostalim stanovnicima jer im je ovo prevozno sredstvo bilo najpovoljnije do dođu do grada i dovezu sebi najosnovnije potrepštine.

- Žalosno je da u ovo vrijeme deset sela nema autobusa . Domaćini treba da plate 60 KM da odu u grad i vrate se, a ovdje žive staračka domaćinstva od kojih je svaki član bolestan. Ko ima penziju ona je najviše do 250 KM -  kaže Nedeljko Novaković.

- Autobus nam je neophodan pa da bar ide tri ili dva ili bar jednom sedmično ali da je to sigurno. Ovako dođemo pješice nekoliko kilometara do puta Prelovo-Klašnik na Glavače, mrznemo se ali rijetko ko nađe da nas poveze do grada. I dokle tako?- pita Milojka Novaković.

Slavko Novaković kaže da je seljacima najteže kad treba da dovezu namirnice iz grada. Sada to rade najčešće taksi prevozom.

- Ovo mora da riješi opštinska vlast sa načelnikom na čelu oni su krivi što nemamo autobus - dodaje Novaković.

Vlasnik preduzeća „Aroma“ iz Rogatice Brane Vučak, čiji su autobusi saobraćali na ovim linijama,  potvrdio  je BN TV da je krajem prošle godine istekao ugovor sa opštinom Višegrad  o prevozu i da mu je načelnik Mladen Đurević rekao da vozi do okončanja novog tendera.

- Autobusi su su na ovim relacijama saobraćali još mjesec dana ali nije bilo ni novca ni tendera ni novog ugovora pa je prevoz obustavljen - kaže Vučak.

Pokušali smo dobiti objašnjenje od načelnika Đurevića ali nam je rečeno da nije u kancelariji.

Opština je u prošloj godini za prevoz putnika od Višegrada do Prelova i Klašnika izdvojila kao subvenciju u iznosu od 16.200 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca U Višegradu uhapšeno lice zbog krijumčarenja Sirijaca
Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine
"Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj "Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    23h 3m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    12h 16m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    11h 47m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    12h 10m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    8h 3m
    0