Вишеград: Укидањем аутобуских линија кроз 10 села живот мјештана отежан

19.02.2021. 18:47
0
ИЗВОР: rtvbn.com

Мјештани села Поздерчића код Вишеграда изразили су своје незадовољство необјашњивим укидањем локалних аутобуских линија од Вишеграда до Клашника и Прелова чиме је још више отежан живот преосталим становницима јер им је ово превозно средство било најповољније до дођу до града и довезу себи најосновније потрепштине.

- Жалосно је да у ово вријеме десет села нема аутобуса . Домаћини треба да плате 60 КМ да оду у град и врате се, а овдје живе старачка домаћинства од којих је сваки члан болестан. Ко има пензију она је највише до 250 КМ -  каже Недељко Новаковић.

- Аутобус нам је неопходан па да бар иде три или два или бар једном седмично али да је то сигурно. Овако дођемо пјешице неколико километара до пута Прелово-Клашник на Главаче, мрзнемо се али ријетко ко нађе да нас повезе до града. И докле тако?- пита Милојка Новаковић.

Славко Новаковић каже да је сељацима најтеже кад треба да довезу намирнице из града. Сада то раде најчешће такси превозом.

- Ово мора да ријеши општинска власт са начелником на челу они су криви што немамо аутобус - додаје Новаковић.

Власник предузећа „Арома“ из Рогатице Бране Вучак, чији су аутобуси саобраћали на овим линијама,  потврдио  је БН ТВ да је крајем прошле године истекао уговор са општином Вишеград  о превозу и да му је начелник Младен Ђуревић рекао да вози до окончања новог тендера.

- Аутобуси су су на овим релацијама саобраћали још мјесец дана али није било ни новца ни тендера ни новог уговора па је превоз обустављен - каже Вучак.

Покушали смо добити објашњење од начелника Ђуревића али нам је речено да није у канцеларији.

Општина је у прошлој години за превоз путника од Вишеграда до Прелова и Клашника издвојила као субвенцију у износу од 16.200 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца У Вишеграду ухапшено лице због кријумчарења Сиријаца
Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године Борбе код Вишеграда и Рудог 1993. године
"Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској "Гробари" из Вишеграда бакљадом и ватрометом честитали рођендан Српској
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    16h 17m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 0m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 52m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 45m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 46m
    0