Višković: Mene niko ne pita za helikopter

14.07.2020. 18:17
0
IZVOR: capital.ba

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković priznao je danas da ne može, a vjerovatno ni ne želi, učiniti mnogo kada je u pitanju zloupotreba državnih resursa u političke svrhe. Njegov stranački šef, koji je helikopterom Vlade za vikend odletio u Teslić na skup SNSD-a, nije tražio dozvolu od bilo koga, a prema ocjeni Viškovića nije ni trebao.

Kako podsjećaju mediji, Milorad Dodik, u svojstvu predsjednika stranke, Željka Cvijanović kao potpredsjednik i Zoran Tegeltija, član Izvršnog komiteta SNSD-a u prošlu su nedjelju, helikopterom Vlade odletjeli na skup SNSD-a u Tesliću.

Mimo skupa nisu radili ništa vezano za državne funkcije na koje su izabrani sa čime su nedvosmisleno zloupotrebili resurse Republike Srpske.

I pored toga što su na skup otišli helikopterom Vlade kao članovi rukovodstva najveće partije, Višković im to nije puno zamjerio. Čak je nemušto pokušao da stane u njihovu odbranu tako što je izignorisao činjenicu da se gore spomenuti trojac u Tesliću pojavio isključivo zbog partijskih obaveza.

- Ljudi koje pominjete, od predsjednika Republike i dalje, imaju pravo i ne traže ni od mene ni od vas odobrenje za upotrebu helikoptera. Oni jednostavno, po svojoj procjeni to koriste, tako da vam to pitanje ne mogu detaljnije elaborisati - kazao je Višković.

Zloupotreba državnih resursa u političke svrhe svakodnevna je pojava u Srpskoj, s tim što su se ranije predstavnici vlasti koliko-toliko trudili da to prikriju. Tako su se na primjer, pored stranačkih skupova trudili da održe i pojedine sastanke sa predstavnicima vlasti u lokalnim zajednicama i tako, koliko-toliko opravdaju troškove.

Ponašanje viđeno tokom vikenda jasno pokazuje da će prevozna sredstva Vlade, čije održavanje plaćaju građani, biti pomoćna sredstva u ostvarivanju političkih ciljeva kroz izbornu kampanju koja se približava.

Komentari 0
Povezane vijesti
Helikopter Srbije gasi požar na području Srebrenice Helikopter Srbije gasi požar na području Srebrenice
Helikopter MUP-a Srbije čeka na odobrenje Helikopter MUP-a Srbije čeka na odobrenje
Iran mobiliše vojsku u potrazi za helikopterom u kojem je bio Raisi Iran mobiliše vojsku u potrazi za helikopterom u kojem je bio Raisi
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 46m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 41m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 46m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 35m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 44m
    3