Вишковић: Мене нико не пита за хеликоптер

14.07.2020. 18:17
0
ИЗВОР: capital.ba

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић признао је данас да не може, а вјероватно ни не жели, учинити много када је у питању злоупотреба државних ресурса у политичке сврхе. Његов страначки шеф, који је хеликоптером Владе за викенд одлетио у Теслић на скуп СНСД-а, није тражио дозволу од било кога, а према оцјени Вишковића није ни требао.

Како подсјећају медији, Милорад Додик, у својству предсједника странке, Жељка Цвијановић као потпредсједник и Зоран Тегелтија, члан Извршног комитета СНСД-а у прошлу су недјељу, хеликоптером Владе одлетјели на скуп СНСД-а у Теслићу.

Мимо скупа нису радили ништа везано за државне функције на које су изабрани са чиме су недвосмислено злоупотребили ресурсе Републике Српске.

И поред тога што су на скуп отишли хеликоптером Владе као чланови руководства највеће партије, Вишковић им то није пуно замјерио. Чак је немушто покушао да стане у њихову одбрану тако што је изигнорисао чињеницу да се горе споменути тројац у Теслићу појавио искључиво због партијских обавеза.

- Људи које помињете, од предсједника Републике и даље, имају право и не траже ни од мене ни од вас одобрење за употребу хеликоптера. Они једноставно, по својој процјени то користе, тако да вам то питање не могу детаљније елаборисати - казао је Вишковић.

Злоупотреба државних ресурса у политичке сврхе свакодневна је појава у Српској, с тим што су се раније представници власти колико-толико трудили да то прикрију. Тако су се на примјер, поред страначких скупова трудили да одрже и поједине састанке са представницима власти у локалним заједницама и тако, колико-толико оправдају трошкове.

Понашање виђено током викенда јасно показује да ће превозна средства Владе, чије одржавање плаћају грађани, бити помоћна средства у остваривању политичких циљева кроз изборну кампању која се приближава.

Коментари 0
Повезане вијести
Хеликоптер Србије гаси пожар на подручју Сребренице Хеликоптер Србије гаси пожар на подручју Сребренице
Хеликоптер МУП-а Србије чека на одобрење Хеликоптер МУП-а Србије чека на одобрење
Иран мобилише војску у потрази за хеликоптером у којем је био Раиси Иран мобилише војску у потрази за хеликоптером у којем је био Раиси
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 54m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 45m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 32m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 58m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 40m
    0