Višković: Srpska spremna da se odrekne akciza na naftu od 30 i 40 pfeniga

04.03.2022. 15:52
0
IZVOR: nezavisne.com

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, rekao je da je Srpska spremna da na nivou BiH budu suspendovane akcije na naftu i naftne derivate od 30 i 40 pfeniga po litru s ciljem smanjenja i zaustavljanja rasta cijena ove robe.

Višković je istakao da će ovo predložiti na sastanku sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i premijerom FBiH Fadilom Novalićem koji bi trebalo da bude održan u četvrtak, 10. marta.

- Vlada Republike Srpske će pomoći privrednicima i zato preduzimamo sve potrebne mjere. Zajednički moramo rješavati probleme koji su izazvani zbog sukoba u Ukrajini - rekao je Višković nakon sastanka sa privrednicima iz Srpske i naglasio  da je Vlada Srpske spremna da zamrzne i cijenu brašna.

Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, rekao je da se privrednici suočavaju sa problemima zbog situacije u Ukrajini, ali da Vlada Srpske čini sve da bi bili prevaziđeni.

Sastanku, koji je održan u Privrednoj komori Republike Srpske, prisustvovali su i Zora Vidović, ministar finansija Republike Srpske i Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Cijene nafte porasle za više od dva dolara po barelu Cijene nafte porasle za više od dva dolara po barelu
OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove
Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj
Najčitanije
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    14h 45m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    10h 57m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 18m
    0
  • Uhapšeno sedam lica zbog dječije pornografije
    21h 23m
    0
  • Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
    18h 47m
    0