Višković: Vlada radi na vanrednom usklađivanju penzija

30.11.2021. 21:16
0
IZVOR: glassrpske.com

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na sastanku sa delegacijom Udruženja penzionera Srpske najavio je da je u budžetu za narednu godinu planirano dvostruko više sredstava za banjsku rehabilitaciju za penzionere, te da Vlada ostaje opredijeljena da, u skladu sa mogućnostima, nastavi da radi na vanrednom usklađivanju penzija.

Višković je delegaciju Udruženja, koju je predvodio predsjednik Ratko Trifunović, upoznao o aktivnostima na izradi budžeta za narednu godinu, te istakao da je jedan od glavnih prioriteta Vlade Republike Srpske rad na unapređenju položaja penzionera, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sastanku u Banjaluci istaknuta je dobra saradnja između Vlade i Udruženja penzionera Republike Srpske, te naglašeno da ća i u narednom vremenu, na partnerskoj osnovi, biti nastavljen zajednički rad na unapređenju položaja penzionera.

Trifunović je rekao za "Glas Srpske" da je zadovoljan današnjim sastankom, kao da će i dalje nastaviti da se bori za što bolje uslove života svih penzionera.

Već su, kako je istakao, predložili načelnicima opština i gradova u Srpskoj da u budžetima za narednu godinu planiraju sredstva koja bi bila namijenjena za pomoć porodicama preminulih, za rehabilitaciju u banjsko-klimatskim lječilištima, kao i za pomoć penzionerima sa najnižim primanjima.

- Najveći broj oboljelih od virusa korona je upravo među starijim osobama.  Najviše je bilo preminulih, kao i onih kojima je potrebno liječenje i pojačan oporavak u banjama - rekao je Trifunović.

Sastanku su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske Mladen Milić i predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Republike Srpske Slobodan Brdar.

Komentari 0
Povezane vijesti
Rad ugostiteljskih objekata do ponoći u Srpskoj Rad ugostiteljskih objekata do ponoći u Srpskoj
Za penzije u Srpskoj već nedostaje oko 16 miliona KM Za penzije u Srpskoj već nedostaje oko 16 miliona KM
Podignuta optužnica protiv bivšeg premijera Srpske Džombića zbog milionske zloupotrebe Podignuta optužnica protiv bivšeg premijera Srpske Džombića zbog milionske zloupotrebe
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Sarajevu
  7h 48m
  0
 • Kažnjeni zbog narušavanja javnog reda i mira na Brusu (FOTO)
  10h 5m
  7
 • Ica Lavica ponovo otputovala u Tursku
  10h 31m
  0
 • Šeranić: Pogoršana situacija, veliki broj zaraženih bez simptoma
  17h 40m
  1
 • U Palama obijena vikendica
  15h 25m
  0