Вишковић: Влада ради на ванредном усклађивању пензија

30.11.2021. 21:16
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић на састанку са делегацијом Удружења пензионера Српске најавио је да је у буџету за наредну годину планирано двоструко више средстава за бањску рехабилитацију за пензионере, те да Влада остаје опредијељена да, у складу са могућностима, настави да ради на ванредном усклађивању пензија.

Вишковић је делегацију Удружења, коју је предводио предсједник Ратко Трифуновић, упознао о активностима на изради буџета за наредну годину, те истакао да је један од главних приоритета Владе Републике Српске рад на унапређењу положаја пензионера, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

На састанку у Бањалуци истакнута је добра сарадња између Владе и Удружења пензионера Републике Српске, те наглашено да ћа и у наредном времену, на партнерској основи, бити настављен заједнички рад на унапређењу положаја пензионера.

Трифуновић је рекао за "Глас Српске" да је задовољан данашњим састанком, као да ће и даље наставити да се бори за што боље услове живота свих пензионера.

Већ су, како је истакао, предложили начелницима општина и градова у Српској да у буџетима за наредну годину планирају средства која би била намијењена за помоћ породицама преминулих, за рехабилитацију у бањско-климатским љечилиштима, као и за помоћ пензионерима са најнижим примањима.

- Највећи број обољелих од вируса корона је управо међу старијим особама.  Највише је било преминулих, као и оних којима је потребно лијечење и појачан опоравак у бањама - рекао је Трифуновић.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, директор Фонда пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске Младен Милић и предсједник Скупштине Удружења пензионера Републике Српске Слободан Брдар.

Коментари 0
Повезане вијести
Почела исплата пензија Почела исплата пензија
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 10m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 25m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 16m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    13h 43m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 35m
    0