Vještačka inteligencija „oživjela“ vladare iz dinastije Nemanjić (FOTO)

30.11.2023. 10:10
1
IZVOR: katera.news

Zahvaljujući virtuelnoj mašti omogućeno nam je da kreiramo stvarnost, da "oživimo" vladare iz dinastije Nemanjić i popularizujemo najznačajniju vladarsku i svetorodnu dinastiju.

Grafička interpretacija svjetovnih likova svakog vladara iz dinastije Nemanjić je izvedena za svakog vladara u trenutku vrhunca vladavine svakog od njih, navodi se na "Instagram" stranici autora ovih ilustracija.

Pored Stefana Nemanje, tu su i Stefan Prvovjenčani, Stefan Radoslav, Stefan Vladislav, Stefan Uroš I, Stefan Dragutin,  Stefan Milutin, Stefan Dečanski, Dušan Silni, Stefan Uroš V.

Likovi su zasnovani na osnovu portreta jednog od prvih svjetskih fotografa - Anastasa Jovanovića, te na osnovu likova Nemanjića sa raznih autentičnih srednjovijekovnih fresaka.

S obzirom na to da za neke vladare postoji više pretpostavki i izvora za godine vladavine, usvojena je jedna od godina radi lakše grafičke interpretacije, navodi se na "Instagram" stranici autora ovih ilustracija.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Brat 30.11.2023. 13:07
    Ni jedan nijee bio buco, ^_^
Povezane vijesti
Ambasadori usvojili pravila o vještačkoj inteligenciji Ambasadori usvojili pravila o vještačkoj inteligenciji
Kompanije „Meta“ i „IBM“ pokrenuli alijansu za razvoj vještačke inteligencije Kompanije „Meta“ i „IBM“ pokrenuli alijansu za razvoj vještačke inteligencije
Vještačka inteligencija nacrtala svjetske vođe kao bebe (VIDEO) Vještačka inteligencija nacrtala svjetske vođe kao bebe (VIDEO)
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    22h 18m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    21h 49m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    18h 5m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    14h 0m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    22h 12m
    0