Vlasenica domaćin djeci sa Kosmeta

24.06.2023. 13:13
0
IZVOR: katera.news

U narednih sedam dana, 46 osnovaca iz Prilužja kod Vučitrna, družiće se sa svojim vršnjacima u Vlasenici. Grad podno Viselca je, u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ otvorio svoja vrata djeci sa Kosmeta.

Ljiljana Savinović, šef kabineta načelnika opštine Vlasenica, rekla je da je ovo prvi put da će ova opština ugostiti djecu sa Kosova i Metohije.

- Stižu nam đaci iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Prilužja, uzrasta od 11 do 15 godina. Oni će biti smješteni kod svojih vršnjaka, a ugostiće ih 31 porodica. Sa njima dolaze i dva njihova nastavnika, nadamo se da će im boravak kod nas biti nezaboravan – rekla je ona.

Savinovićeva ističe da je, kako bi im boravak Republici Srpskoj bio što prijatniji,  za goste sa Kosmeta pripremljen zanimljiv program.

- U saradnji sa našom Osnovnom školom „Vuk Karadžić“ pripremili smo interesantne aktivnosti za svaki dan njihovog boravka u našem gradu. Osim različitih radionica, igara bez granica i druženja u prirodi, biće tu i žurka, filmsko veče, posjeta manastirima Lovnica i Papraća... U koordinaciji sa Vladom Republike Srpske, biće organizovana i posjeta našem najvećem gradu, Banjoj Luci. Vjerujem da će mališani kod nas stvoriti lijepe uspomene i da  će poželjeti da nam se vrate i sljedeće godine – navela je ona.

Mališane iz Prilužja će na Trgu srpskih boraca u Vlasenici danas u 16.00 časova dočekati načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević i Danka Milić Kezunović, direktorica Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Normalizovan saobraćaj na putu Vlasenica-Kladanj Normalizovan saobraćaj na putu Vlasenica-Kladanj
Udes na putu Vlasenica-Kladanj, obustavljen saobraćaj Udes na putu Vlasenica-Kladanj, obustavljen saobraćaj
Djeca iz Leposavića osjetila toplinu doma porodice Đurić iz Vlasenice Djeca iz Leposavića osjetila toplinu doma porodice Đurić iz Vlasenice
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    21h 13m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    20h 47m
    0
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    13h 15m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    19h 53m
    4
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    22h 14m
    0