Власеница домаћин дјеци са Космета

24.06.2023. 13:13
0
ИЗВОР: katera.news

У наредних седам дана, 46 основаца из Прилужја код Вучитрна, дружиће се са својим вршњацима у Власеници. Град подно Виселца је, у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ отворио своја врата дјеци са Космета.

Љиљана Савиновић, шеф кабинета начелника општине Власеница, рекла је да је ово први пут да ће ова општина угостити дјецу са Косова и Метохије.

- Стижу нам ђаци из Основне школе „Вук Караџић“ из Прилужја, узраста од 11 до 15 година. Они ће бити смјештени код својих вршњака, а угостиће их 31 породица. Са њима долазе и два њихова наставника, надамо се да ће им боравак код нас бити незабораван – рекла је она.

Савиновићева истиче да је, како би им боравак Републици Српској био што пријатнији,  за госте са Космета припремљен занимљив програм.

- У сарадњи са нашом Основном школом „Вук Караџић“ припремили смо интересантне активности за сваки дан њиховог боравка у нашем граду. Осим различитих радионица, игара без граница и дружења у природи, биће ту и журка, филмско вече, посјета манастирима Ловница и Папраћа... У координацији са Владом Републике Српске, биће организована и посјета нашем највећем граду, Бањој Луци. Вјерујем да ће малишани код нас створити лијепе успомене и да  ће пожељети да нам се врате и сљедеће године – навела је она.

Малишане из Прилужја ће на Тргу српских бораца у Власеници данас у 16.00 часова дочекати начелник Власенице Мирослав Краљевић и Данка Милић Кезуновић, директорица Основне школе „Вук Караџић“.

Коментари 0
Повезане вијести
Нормализован саобраћај на путу Власеница-Кладањ Нормализован саобраћај на путу Власеница-Кладањ
Удес на путу Власеница-Кладањ, обустављен саобраћај Удес на путу Власеница-Кладањ, обустављен саобраћај
Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    19h 5m
    0
  • Обиљежене 142 године од Улошког устанка
    18h 39m
    0
  • Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
    17h 45m
    4
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    11h 7m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    20h 6m
    0