Vlasenica i Šekovići spremni za doček biciklista

23.04.2021. 09:27
0
IZVOR: SRNA

Vlasenica i Šekovići spremni su da dočekaju učesnike Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka 2021", koji su juče startovali sa beogradskog Trga Republike, poručili su predstavnici dvije lokalne zajednice iz Srpske.

Vlasenica je domaćin cilja treće etape koja sutra kreće iz Bijeljine, a prolazni cilj biće u Šekovićima.

Vlasenica će treći put zaredom ugostiti bicikliste, dok Šekovići prvi put učestvuju ovoj u velikoj svjetskoj manifestaciji.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević istakao je da je srećan što je Vlasenica jedan od gradova i opština koji povezuje Beograd i Banjaluku, odnosno Srbiju i Republiku Srpsku.

Načelnik Šekovića Miladin Lazić uvjeren je da će Šekovići u budućnosti biti opština koja će da organizuje početak ili cilj jedne od etapa trke.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je ranije da zahvaljujući Vlasenici trka ima i svoju sportsku draž jer su najjače ekipe ocjenile uspon ka Vlasenici kao jedan od najinteresantnijih dijelova trke.

On je Šekovićima zahvalio što su pored svih gradova organizatora prepoznali važnost događaja koji na najbolji način predstavlja Republiku Srpsku i Srbiju u svijetu.

Ovogodišnja trka Beograd-Banjaluka je, kada su u pitanju ekipe, najjače do sada, s obzirom na to da bez obzira na pandemiju učestvuje 175 biciklista iz 35 zemalja.

Svjetski poznati biciklistički timovi iz Španije, Italije, Nemačke, Paragvaja, Irske, Rusije, Poljske, Kazahstana, SAD, kao i nacionalni timovi Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Srbije startovali su juče sa Trga Republike u Beogradu.

Policijska uprava Zvornik obavijestila je građane da će sutra kroz područje koje je u nadležnosti ove uprave proći učesnici trke zbog čega će od 11.30 do 14.00 časova biti na snazi sukcesivna obustava saobraćaja na dionicama magistralnog puta Pilica-Karakaj-Caparde, regionalnog puta Caparde-Šekovići-Tišča i dionica magistralnog puta Tišča-Vlasenica.

Moguće je, kako su naveli, da će dolaziti do formiranja dužih kolona vozila, zbog čega se apeluje da građani imaju strpljenja i razumijevanja, kao i da koriste alternativne pravce da bi izbjegli eventualne gužve i zastoje u saobraćaju.

Pokrovitelji ovogodišnje trke su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac
Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje Uhapšeno lice zbog neplaćenih kazni za prekršaje
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    6h 26m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 22m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    21h 6m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    22h 18m
    0
  • Posljednji kondorov let
    18h 51m
    0