Власеница и Шековићи спремни за дочек бициклиста

23.04.2021. 09:27
0
ИЗВОР: СРНА

Власеница и Шековићи спремни су да дочекају учеснике Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука 2021", који су јуче стартовали са београдског Трга Републике, поручили су представници двије локалне заједнице из Српске.

Власеница је домаћин циља треће етапе која сутра креће из Бијељине, а пролазни циљ биће у Шековићима.

Власеница ће трећи пут заредом угостити бициклисте, док Шековићи први пут учествују овој у великој свјетској манифестацији.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић истакао је да је срећан што је Власеница један од градова и општина који повезује Београд и Бањалуку, односно Србију и Републику Српску.

Начелник Шековића Миладин Лазић увјерен је да ће Шековићи у будућности бити општина која ће да организује почетак или циљ једне од етапа трке.

Директор трке Владимир Куваља рекао је раније да захваљујући Власеници трка има и своју спортску драж јер су најјаче екипе оцјениле успон ка Власеници као један од најинтересантнијих дијелова трке.

Он је Шековићима захвалио што су поред свих градова организатора препознали важност догађаја који на најбољи начин представља Републику Српску и Србију у свијету.

Овогодишња трка Београд-Бањалука је, када су у питању екипе, најјаче до сада, с обзиром на то да без обзира на пандемију учествује 175 бициклиста из 35 земаља.

Свјетски познати бициклистички тимови из Шпаније, Италије, Немачке, Парагваја, Ирске, Русије, Пољске, Казахстана, САД, као и национални тимови Црне Горе, Хрватске, БиХ, Словеније, Македоније и Србије стартовали су јуче са Трга Републике у Београду.

Полицијска управа Зворник обавијестила је грађане да ће сутра кроз подручје које је у надлежности ове управе проћи учесници трке због чега ће од 11.30 до 14.00 часова бити на снази сукцесивна обустава саобраћаја на дионицама магистралног пута Пилица-Каракај-Цапарде, регионалног пута Цапарде-Шековићи-Тишча и дионица магистралног пута Тишча-Власеница.

Могуће је, како су навели, да ће долазити до формирања дужих колона возила, због чега се апелује да грађани имају стрпљења и разумијевања, као и да користе алтернативне правце да би избјегли евентуалне гужве и застоје у саобраћају.

Покровитељи овогодишње трке су Министарство омладине и спорта Србије, Министарство породице омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.

Коментари 0
Повезане вијести
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Остао без аута због дуга од 11.000 КМ Остао без аута због дуга од 11.000 КМ
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 28m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 25m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 47m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 39m
    1
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 1m
    3