Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO)

14.05.2024. 20:08
0
IZVOR: katera.news

Šampionski pehar Malih olimpijskih igara Republike Srpske, petu godinu zaredom, u Vlasenicu su ponijele košarkašice Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Osim zlatnih odličja, mlade Vlaseničanke su osvojile sve što se moglo – pehar za najkorisniju igračicu je, treći put u nizu, podigla Milica Mazić, kapiten ekipe, dok je Andrea Sokić pehar dobila kao najbolji strijelac turnira koji je okupio šest najboljih ekipa iz Republike Srpske.

Dalibor Vidović, trener vlaseničkih osnovki, naveo je da su mlade košarkašice na terenu blistale, uzele pobjednički pehar i još jednom pokazale da se najbolja ženska košarka igra u Vlasenici.

- Inače, prvi put su Male olimpijske igre održane po konceptu onog što im stoji u imenu – olimpijske igre. U sedam dana, u Banjoj Luci su održana Republička takmičenja iz svih sportova koje organizuje Ministarstvo za omladinu, kulturu i sport - rekao je Vidović.

Do titule najboljih Vlaseničanke su stigle u finalu pregazivši ekipu banjalučke OŠ „Branko Radičević“, rezultatom 32:8.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- Na Republičkom takmičenju učestvuje šest najboljih ekipa, predstavnika šest regija Srpske, raspoređenih u dvije grupe. Pobjeda naših djevojaka nijednog trenutka, ni u jednom susretu, nije došla u pitanje, tako da su potpuno zasluženo još jednom na tronu. Na putu  do finala djevojke su savladale  ekipe iz Čelinca i Istočnog Novog Sarajeva, a i u samom finalu su bile dominantne, što pokazuje i rezultat - rekao je Vidović, koji je i v.d. direktora vlaseničke osnovne škole.

Prema njegovim riječima, veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim fantastičnim djevojkama koje su, pored toga što su izuzetno uspješne sportistkinje, sve odlične, primjerne učenice, koje se ističu i svojom izuzetnom kulturom i vaspitanjem.

Ekipu koja je u Vlasenicu još jednom donijela za zlatna odličja čine: Milica Mazić, Andrea Sokić, Dunja Šarac, Marija Mazić, Stanojka Vuković, Nela Stanišić, Arina Erkić, Vesna Drakulić, Milica Nikolić, Stefanela Kurtuma, Sara Vuković i Teodora Danilović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici
Simanić potpisao za Borac Simanić potpisao za Borac
„Nasilje nije opcija, zajedno smo i ljepši i jači“ – poručili učenici vlaseničke srednje škole (FOTO/VIDEO) „Nasilje nije opcija, zajedno smo i ljepši i jači“ – poručili učenici vlaseničke srednje škol...
Najčitanije
  • Grad Katera u Bosni
    2h 32m
    0
  • Major Lister sa Košara - priča o psu koji je čuvao srpsku vojsku
    3h 59m
    0
  • Radnica kladionice u Istočnoj Ilidži osumnjičena za pronevjeru 40.000 KM
    2h 18m
    0
  • Mirončuk Sergej Aleksandrovič, ruski dobrovoljac koji je dao život za Republiku Srpsku (FOTO)
    4h 45m
    6
  • Tri simptoma zapušenih krvnih sudova koji mogu izazvati infarkt
    18h 7m
    0