Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO)

14.05.2024. 20:08
0
IZVOR: katera.news

Šampionski pehar Malih olimpijskih igara Republike Srpske, petu godinu zaredom, u Vlasenicu su ponijele košarkašice Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Osim zlatnih odličja, mlade Vlaseničanke su osvojile sve što se moglo – pehar za najkorisniju igračicu je, treći put u nizu, podigla Milica Mazić, kapiten ekipe, dok je Andrea Sokić pehar dobila kao najbolji strijelac turnira koji je okupio šest najboljih ekipa iz Republike Srpske.

Dalibor Vidović, trener vlaseničkih osnovki, naveo je da su mlade košarkašice na terenu blistale, uzele pobjednički pehar i još jednom pokazale da se najbolja ženska košarka igra u Vlasenici.

- Inače, prvi put su Male olimpijske igre održane po konceptu onog što im stoji u imenu – olimpijske igre. U sedam dana, u Banjoj Luci su održana Republička takmičenja iz svih sportova koje organizuje Ministarstvo za omladinu, kulturu i sport - rekao je Vidović.

Do titule najboljih Vlaseničanke su stigle u finalu pregazivši ekipu banjalučke OŠ „Branko Radičević“, rezultatom 32:8.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- Na Republičkom takmičenju učestvuje šest najboljih ekipa, predstavnika šest regija Srpske, raspoređenih u dvije grupe. Pobjeda naših djevojaka nijednog trenutka, ni u jednom susretu, nije došla u pitanje, tako da su potpuno zasluženo još jednom na tronu. Na putu  do finala djevojke su savladale  ekipe iz Čelinca i Istočnog Novog Sarajeva, a i u samom finalu su bile dominantne, što pokazuje i rezultat - rekao je Vidović, koji je i v.d. direktora vlaseničke osnovne škole.

Prema njegovim riječima, veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim fantastičnim djevojkama koje su, pored toga što su izuzetno uspješne sportistkinje, sve odlične, primjerne učenice, koje se ističu i svojom izuzetnom kulturom i vaspitanjem.

Ekipu koja je u Vlasenicu još jednom donijela za zlatna odličja čine: Milica Mazić, Andrea Sokić, Dunja Šarac, Marija Mazić, Stanojka Vuković, Nela Stanišić, Arina Erkić, Vesna Drakulić, Milica Nikolić, Stefanela Kurtuma, Sara Vuković i Teodora Danilović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Jokić sedmi igrač 21. vijeka Jokić sedmi igrač 21. vijeka
"Drim tim" ubjedljiv protiv Srbije "Drim tim" ubjedljiv protiv Srbije
Njegoš Sikiraš karijeru nastavlja u Sjevernoj Makedoniji Njegoš Sikiraš karijeru nastavlja u Sjevernoj Makedoniji
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 47m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 46m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 22m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 43m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 26m
    9