Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO)

14.05.2024. 20:08
0
IZVOR: katera.news

Šampionski pehar Malih olimpijskih igara Republike Srpske, petu godinu zaredom, u Vlasenicu su ponijele košarkašice Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Osim zlatnih odličja, mlade Vlaseničanke su osvojile sve što se moglo – pehar za najkorisniju igračicu je, treći put u nizu, podigla Milica Mazić, kapiten ekipe, dok je Andrea Sokić pehar dobila kao najbolji strijelac turnira koji je okupio šest najboljih ekipa iz Republike Srpske.

Dalibor Vidović, trener vlaseničkih osnovki, naveo je da su mlade košarkašice na terenu blistale, uzele pobjednički pehar i još jednom pokazale da se najbolja ženska košarka igra u Vlasenici.

- Inače, prvi put su Male olimpijske igre održane po konceptu onog što im stoji u imenu – olimpijske igre. U sedam dana, u Banjoj Luci su održana Republička takmičenja iz svih sportova koje organizuje Ministarstvo za omladinu, kulturu i sport - rekao je Vidović.

Do titule najboljih Vlaseničanke su stigle u finalu pregazivši ekipu banjalučke OŠ „Branko Radičević“, rezultatom 32:8.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- Na Republičkom takmičenju učestvuje šest najboljih ekipa, predstavnika šest regija Srpske, raspoređenih u dvije grupe. Pobjeda naših djevojaka nijednog trenutka, ni u jednom susretu, nije došla u pitanje, tako da su potpuno zasluženo još jednom na tronu. Na putu  do finala djevojke su savladale  ekipe iz Čelinca i Istočnog Novog Sarajeva, a i u samom finalu su bile dominantne, što pokazuje i rezultat - rekao je Vidović, koji je i v.d. direktora vlaseničke osnovne škole.

Prema njegovim riječima, veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim fantastičnim djevojkama koje su, pored toga što su izuzetno uspješne sportistkinje, sve odlične, primjerne učenice, koje se ističu i svojom izuzetnom kulturom i vaspitanjem.

Ekipu koja je u Vlasenicu još jednom donijela za zlatna odličja čine: Milica Mazić, Andrea Sokić, Dunja Šarac, Marija Mazić, Stanojka Vuković, Nela Stanišić, Arina Erkić, Vesna Drakulić, Milica Nikolić, Stefanela Kurtuma, Sara Vuković i Teodora Danilović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Veliko srce srednjoškolaca iz Vlasenice Veliko srce srednjoškolaca iz Vlasenice
Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici
Simanić potpisao za Borac Simanić potpisao za Borac
Najčitanije
 • Uspješno izvršen veoma kompleksan vazdušni transport dvomjesečne bebe
  23h 24m
  0
 • Najintrigantnija Srpkinja 19. vijeka: Sarkine “igre prestola” okončao sin raspikuća
  1h 28m
  2
 • Preminulo troje zaraženih Legionelom
  17h 58m
  0
 • CIK kaznio SNSD i DNS zbog preuranjene kampanje
  15h 33m
  0
 • UEFA žestoko kaznila Hrvate!
  16h 8m
  1