Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (ФОТО)

14.05.2024. 20:08
0
ИЗВОР: katera.news

Шампионски пехар Малих олимпијских игара Републике Српске, пету годину заредом, у Власеницу су понијеле кошаркашице Основне школе „Вук Караџић“.

Осим златних одличја, младе Власеничанке су освојиле све што се могло – пехар за најкориснију играчицу је, трећи пут у низу, подигла Милица Мазић, капитен екипе, док је Андреа Сокић пехар добила као најбољи стријелац турнира који је окупио шест најбољих екипа из Републике Српске.

Далибор Видовић, тренер власеничких основки, навео је да су младе кошаркашице на терену блистале, узеле побједнички пехар и још једном показале да се најбоља женска кошарка игра у Власеници.

- Иначе, први пут су Мале олимпијске игре одржане по концепту оног што им стоји у имену – олимпијске игре. У седам дана, у Бањој Луци су одржана Републичка такмичења из свих спортова које организује Министарство за омладину, културу и спорт - рекао је Видовић.

До титуле најбољих Власеничанке су стигле у финалу прегазивши екипу бањалучке ОШ „Бранко Радичевић“, резултатом 32:8.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

- На Републичком такмичењу учествује шест најбољих екипа, представника шест регија Српске, распоређених у двије групе. Побједа наших дјевојака ниједног тренутка, ни у једном сусрету, није дошла у питање, тако да су потпуно заслужено још једном на трону. На путу  до финала дјевојке су савладале  екипе из Челинца и Источног Новог Сарајева, а и у самом финалу су биле доминантне, што показује и резултат - рекао је Видовић, који је и в.д. директора власеничке основне школе.

Према његовим ријечима, велико је задовољство радити са овим фантастичним дјевојкама које су, поред тога што су изузетно успјешне спортисткиње, све одличне, примјерне ученице, које се истичу и својом изузетном културом и васпитањем.

Екипу која је у Власеницу још једном донијела за златна одличја чине: Милица Мазић, Андреа Сокић, Дуња Шарац, Марија Мазић, Станојка Вуковић, Нела Станишић, Арина Еркић, Весна Дракулић, Милица Николић, Стефанела Куртума, Сара Вуковић и Теодора Даниловић.

Коментари 0
Повезане вијести
Kошаркаш великог срца Kошаркаш великог срца
Пешић окупља “орлове”: Стигао и Јокић, Јовићева чизма брине (ВИДЕО) Пешић окупља “орлове”: Стигао и Јокић, Јовићева чизма брине (ВИДЕО)
Власеница очекује кошаркашки спектакл Власеница очекује кошаркашки спектакл
Најчитаније
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    22h 57m
    0
  • Шеснаесто чека прабабино крило...
    22h 8m
    0
  • Невријеме у Српској, падао и град (ВИДЕО)
    1h 27m
    0
  • Почео хуманитарни „Базар из блока“ у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    23h 45m
    0
  • Пикси више неће бити селектор?!
    1h 46m
    0