Vodostaj rijeke Bosne raste u Doboju i Zenici, a u Kaknju se izlila (VIDEO)

05.11.2021. 22:55
0
IZVOR: Katera

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u 22.00 časa iznosio je 151 centimetar i u porastu je u odnosu na mjerenje u 19.00 časova kada je bio 109 centimetara, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vodostaj je u 17.00 časova bio 67 centimetara, u 16.00 časova iznosio je 42 centimetara, a u 15.30 časova 29 centimetra.

Nabujala rijeka Bosna večeras se izlila i u Kaknju. Poplavljeno je nekoliko naselja. Najkritičnija situacija je u naselju Doboj gdje se voda probila do kuća i imovine.

Video: Avaz

Poplave su već prouzrokovale velike štete. S obzirom na činjenicu da kiša i dalje pada nepredvidiva je noć pred građanima, piše Avaz.

Osim naselja Doboj, izlijevanje Bosne i plavljenje objekata zabilježeno je u Povezicama, Malješu, Donjem Kaknju.

U Zenici je takođe porastao vodostaj Bosne i izlijeva se iz korita. Na pojedinim dijelovima voda je već je na šetalištu.

Najviši vodostaj rijeke Bosne izmjeren je 15. maja 2014. godine, kada je iznosio 721 centimetar i kada je grad poplavljen.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pronađeno tijelo žene, posljednje žrtve katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici Pronađeno tijelo žene, posljednje žrtve katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici
U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
Uspostavlja se snabdijevanje strujom, doprema se voda za piće Uspostavlja se snabdijevanje strujom, doprema se voda za piće
Najčitanije
  • Crkva Uspenja Presvete Bogorodice na Palama (FOTO)
    13h 52m
    0
  • Radenko Ivanović stekao zvanje doktora medicinskih nauka
    9h 29m
    8
  • Potvrđena optužnica zbog fizičkog napada i povređivanja majke
    5h 31m
    1
  • Milena Dravić - voljena filmska i pozorišna diva
    13h 52m
    0
  • Od danas besplatni preventivni pregledi dojki u Bolnici "Srbija"
    9h 12m
    0