Vojkovići: Prva auto-trka u organizaciji “Magnum”-a (FOTO)

28.07.2020. 18:15
0
IZVOR: citajfilter.com

U Istočnom Sarajevu će u subotu, 1. avgusta, biti održana prva trka – auto-moto slalom koja se boduje za šampionat BiH. Organizator trke je Auto-karting klub „Magnum“ iz Istočnog Sarajeva.

Trka se organizuje u okviru obilježavanja manifestacije “4. avgust”, a voziće se magistralnim putem od mosta u Vojkovićima do mosta u Krupcu. Pripreme počinju u subotu već oko 7:30, a planirano je da dio magistralnog puta bude zatvoren već od 9:00.

- Pravimo prvu trku za šampionat BiH. Nažalost, nismo mogli prije, ova situacija nam je napravila malo problema, ali nadam se da ćemo to riješiti dobrom organizacijom. Zahvaljujem se Opštini Istočna Ilidža našem sponzoru koji nas je maksimalno podržao. Očekujemo 20-30 takmičara iz Srbije, naše prijatelje iz Jajca, Tuzle, Banjaluke, Trebinja - rekao je Davor Sikima iz kluba „Magnum“ Istočno Sarajevo.

- Izuzetno nam je drago da prvi put ove godine na području Istočne Ilidže imamo trku, staza je licencirana i nadam se da će ovo postati tradicija - rekao je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Pripreme za organizaciju prve trke u Istočnom Sarajevu privode se kraju, a da pomognu u organizaciji stigli su i prijatelji iz Srbije.

- Došli smo da podržimo našu braću iz Istočnog Sarajeva jer oni dolaze kod nas i podržavaju naše trke. Pravi su domaćini i došli smo da pomognemo da se staza što bolje napravi i da je obezbijedimo maksimalno - rekao je Srđan Petrov iz Beograda, član kluba „Fanatik“ Pančevo.

Auto-karting klub “Magnum” iz Istočnog Sarajeva postoji dvije godine i vicešampioni su BiH po generalnom plasmanu.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO) Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 36m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 27m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 14m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 40m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 22m
    0