Vojska Srbije oborila dron iznad Raške

02.11.2022. 18:35
0
IZVOR: novosti.rs

Kako "Novosti" saznaju Vojska Srbije oborila je dron iznad kasarne u Raškoj. Ovim povodom očekuje se saopštenje Vojske Srbije.

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, u pitanju je komercijalni dron koji je izviđao teren.

Podsjetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić sinoć je na RTS govorila o dronovima koji su juče uočeni iznad Raške. Takođe, i novi ministar odbrane Miloš Vučević govorio je o dronovima koji su juče viđeni, a o čemu su ekskluzivno prve izvijestile "Novosti."

- Ne samo juče, prethodna tri dana, naša Vojska uočava određene objekte, bespiltone letelice, koji se kreću na liniji administrativnog razdvajanja, u Kopnenoj zoni bezbednosti, na teritoriji KiM, čak sa povremenim ulazima na teritoriju centralne Srbije, odnosno pokušajima da se vrši osmatranje položaja jedinica Vojske Srbije i određenih vojnih objekata, odnoso kasarni. Nije to samo pitanje ulaska u Raški okrug, Vojska Srbije ima saznanja, odnosno uočila je objekte i u pravcu kretanja preko Nišavskog i Topličkog okruga – rekao je Vučević.

- Imajući u vidu iskustva i na ukrajinskom frontu, u kontekstu sporog administrativnog donošenja odluka, predsednik republike je, kao vrhovni komandant, Vojsci Srbije izdao izvršnu naredbu da svaki takav objekat bude uklonjen - dodao je ministar i poručio "mi ćemo apsolutno štititi nebo koje je pod kontrolom Vojske Srbije, našim sistemima, u skladu sa Rezolucijom 1244 i Kumanovskim sporazumom ".

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 26m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 21m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 26m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 29m
    1