Војска Србије оборила дрон изнад Рашке

02.11.2022. 18:35
0
ИЗВОР: novosti.rs

Како "Новости" сазнају Војска Србије оборила је дрон изнад касарне у Рашкој. Овим поводом очекује се саопштење Војске Србије.

Према незваничним сазнањима Новости, у питању је комерцијални дрон који је извиђао терен.

Подсјетимо, премијерка Србије Ана Брнабић синоћ је на РТС говорила о дроновима који су јуче уочени изнад Рашке. Такође, и нови министар одбране Милош Вучевић говорио је о дроновима који су јуче виђени, а о чему су ексклузивно прве извијестиле "Новости."

- Не само јуче, претходна три дана, наша Војска уочава одређене објекте, беспилтоне летелице, који се крећу на линији административног раздвајања, у Копненој зони безбедности, на територији КиМ, чак са повременим улазима на територију централне Србије, односно покушајима да се врши осматрање положаја јединица Војске Србије и одређених војних објеката, односо касарни. Није то само питање уласка у Рашки округ, Војска Србије има сазнања, односно уочила је објекте и у правцу кретања преко Нишавског и Топличког округа – рекао је Вучевић.

- Имајући у виду искуства и на украјинском фронту, у контексту спорог административног доношења одлука, председник републике је, као врховни командант, Војсци Србије издао извршну наредбу да сваки такав објекат буде уклоњен - додао је министар и поручио "ми ћемо апсолутно штитити небо које је под контролом Војске Србије, нашим системима, у складу са Резолуцијом 1244 и Кумановским споразумом ".

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    21h 38m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    18h 10m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    20h 54m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    16h 32m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    13h 4m
    0