Vozači oprez, školarci su na ulicama!

22.01.2021. 10:56
0
IZVOR: Katera

S obzirom na to da je u četvrtak 21. 1. 2021. godine počelo drugo polugodište školske 2020/2021. godine i da se očekuje povećan broj školaraca na ulicama, Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na vozače da budu oprezni, da smanje brzinu kretanja svojih vozila pogotovo kada se nalaze u blizini školskih objekata, te poštuju saobraćajna pravila i propise kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Policijske aktivnosti ogledaju  se u pojačanom  radu i prisustvu policije u urbanim zonama u blizini školskih objekata, te pojačanoj kontroli saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila. Takođe, policijski službenici će sa početkom nastave u školama,  vršiti pojačane kontrole tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika, kao i kontrolu i sankcionisanje vozača koji budu  nepropisno  parkirali svoja vozila  u  zonama oko škola, vrtića i pješačkih staza čime bi se mogla ugroziti bezbjednost školske populacije.

Sa ciljem poboljšanja bezbjednosti djece u saobraćaju kao i ostalih učesnika, PU Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima policije na terenu, te sa provođenjem brojnih akcija koje doprinose zaštiti djece kao najmlađe kategorije učesnika u saobraćaju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    9h 51m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    11h 6m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    16h 57m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    15h 24m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    17h 16m
    0