Возачи опрез, школарци су на улицама!

22.01.2021. 10:56
0
ИЗВОР: Катера

С обзиром на то да je у четвртак 21. 1. 2021. године почело друго полугодиште школске 2020/2021. године и да се очекује повећан број школараца на улицама, Полицијска управа Источно Сарајево апелује на возаче да буду опрезни, да смање брзину кретања својих возила поготово када се налазе у близини школских објеката, те поштују саобраћајна правила и прописе како не би дошло до нежељених посљедица.

Полицијске активности огледају  се у појачаном  раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила. Такође, полицијски службеници ће са почетком наставе у школама,  вршити појачане контроле техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика, као и контролу и санкционисање возача који буду  непрописно  паркирали своја возила  у  зонама око школа, вртића и пјешачких стаза чиме би се могла угрозити безбједност школске популације.

Са циљем побољшања безбједности дјеце у саобраћају као и осталих учесника, ПУ Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима полиције на терену, те са провођењем бројних акција које доприносе заштити дјеце као најмлађе категорије учесника у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
Помен дјеци убијеној у доба злогласне НДХ Помен дјеци убијеној у доба злогласне НДХ
МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима
Ђаци не уче, наставници затрпани папирологијом Ђаци не уче, наставници затрпани папирологијом
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  7h 0m
  0
 • Освештани темељи Цркве Свете великомученице Марине
  23h 55m
  0
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  9h 37m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  12h 39m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  9h 48m
  0