Возачи опрез, школарци су на улицама!

22.01.2021. 10:56
0
ИЗВОР: Катера

С обзиром на то да je у четвртак 21. 1. 2021. године почело друго полугодиште школске 2020/2021. године и да се очекује повећан број школараца на улицама, Полицијска управа Источно Сарајево апелује на возаче да буду опрезни, да смање брзину кретања својих возила поготово када се налазе у близини школских објеката, те поштују саобраћајна правила и прописе како не би дошло до нежељених посљедица.

Полицијске активности огледају  се у појачаном  раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила. Такође, полицијски службеници ће са почетком наставе у школама,  вршити појачане контроле техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика, као и контролу и санкционисање возача који буду  непрописно  паркирали своја возила  у  зонама око школа, вртића и пјешачких стаза чиме би се могла угрозити безбједност школске популације.

Са циљем побољшања безбједности дјеце у саобраћају као и осталих учесника, ПУ Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима полиције на терену, те са провођењем бројних акција које доприносе заштити дјеце као најмлађе категорије учесника у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Најчитаније
 • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
  1h 59m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  14h 36m
  2
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  18h 24m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  23h 28m
  1
 • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
  18h 8m
  0