Возачи опрез, школарци су на улицама!

22.01.2021. 10:56
0
ИЗВОР: Катера

С обзиром на то да je у четвртак 21. 1. 2021. године почело друго полугодиште школске 2020/2021. године и да се очекује повећан број школараца на улицама, Полицијска управа Источно Сарајево апелује на возаче да буду опрезни, да смање брзину кретања својих возила поготово када се налазе у близини школских објеката, те поштују саобраћајна правила и прописе како не би дошло до нежељених посљедица.

Полицијске активности огледају  се у појачаном  раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила. Такође, полицијски службеници ће са почетком наставе у школама,  вршити појачане контроле техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика, као и контролу и санкционисање возача који буду  непрописно  паркирали своја возила  у  зонама око школа, вртића и пјешачких стаза чиме би се могла угрозити безбједност школске популације.

Са циљем побољшања безбједности дјеце у саобраћају као и осталих учесника, ПУ Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима полиције на терену, те са провођењем бројних акција које доприносе заштити дјеце као најмлађе категорије учесника у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарно удружење „Свети Сава“ из Пала организовало бесплатно скијање за дјецу Хуманитарно удружење „Свети Сава“ из Пала организовало бесплатно скијање за дјецу
Без положеног испита возио 111 на сат брже од ограничења Без положеног испита возио 111 на сат брже од ограничења
Сокочанин ухапшен због пријетњи суграђанину ватреним оружјем Сокочанин ухапшен због пријетњи суграђанину ватреним оружјем
Најчитаније
 • Пронађена опојна дрога и оружје у Источном Новом Сарајеву
  9h 23m
  5
 • Пожар у Источном Старом Граду (ФОТО)
  4h 21m
  0
 • Годишњица НАТО агресије на СР Југославију (ВИДЕО)
  10h 46m
  2
 • Прасићи опет поскупјели
  15h 48m
  0
 • У току санација клизишта у Поткрајевима, саобраћај једном траком
  14h 32m
  1