Возачи опрез, школарци су на улицама!

22.01.2021. 10:56
0
ИЗВОР: Катера

С обзиром на то да je у четвртак 21. 1. 2021. године почело друго полугодиште школске 2020/2021. године и да се очекује повећан број школараца на улицама, Полицијска управа Источно Сарајево апелује на возаче да буду опрезни, да смање брзину кретања својих возила поготово када се налазе у близини школских објеката, те поштују саобраћајна правила и прописе како не би дошло до нежељених посљедица.

Полицијске активности огледају  се у појачаном  раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила. Такође, полицијски службеници ће са почетком наставе у школама,  вршити појачане контроле техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика, као и контролу и санкционисање возача који буду  непрописно  паркирали своја возила  у  зонама око школа, вртића и пјешачких стаза чиме би се могла угрозити безбједност школске популације.

Са циљем побољшања безбједности дјеце у саобраћају као и осталих учесника, ПУ Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима полиције на терену, те са провођењем бројних акција које доприносе заштити дјеце као најмлађе категорије учесника у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 54m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 28m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 37m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 29m
    6
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    1h 47m
    0