Vozači kamiona iz Srbije još uvijek zarobljeni na ukrajinskoj granici

06.03.2022. 10:34
0
IZVOR: rs.sputniknews.com

Ukupno pet vozača kamiona iz Srbije, četvorica na ukrajinsko-poljskom graničnom prelazu Jagodin i jedan u Semipolki nadomak Kijeva, već 10. dan čekaju da dobiju dozvolu za povratak u Srbiju, izjavio je jutros predsjednik Udruženja međunarodni trasport Neđo Mandić.

Mandić je za Tanjug rekao da su vozačima iz Srbije oduzeti pasoši, da nemaju dovoljno ni vode ni hrane i da im je zabranjeno da se kreću po kamionskom terminalu na prelazu Jagodin.

On je potvrdio da Srbija diplomatskim putem nastoji da pronađe rješenje sa vlastima Ukrajine s obzirom na to da je zabranjen saobraćaj kamiona koji idu u ili iz Rusije, što je slučaj sa srpskim kamionima.

Ambasador Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić potvrdio je da je uspostavljen zvaničan kontakt sa ukrajinskim vlastima i da je dobijena informacija da je na snazi zakon o ratnoj administraciji, po kojem carina više nije nadležna za slučaj naših vozača.

- Zbog toga čekaju instrukcije kako da postupe u ovoj situaciji - kaže ambasador Srbije Nebojša Košutić, prenio je RTS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Rusi napreduju kod Harkova: Ukrajinski vojnici se predaju, a oficiri se svađaju Rusi napreduju kod Harkova: Ukrajinski vojnici se predaju, a oficiri se svađaju
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 50m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 49m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 31m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 4m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    16h 38m
    2