Возачи камиона из Србије још увијек заробљени на украјинској граници

06.03.2022. 10:34
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Укупно пет возача камиона из Србије, четворица на украјинско-пољском граничном прелазу Јагодин и један у Семиполки надомак Кијева, већ 10. дан чекају да добију дозволу за повратак у Србију, изјавио је јутрос предсједник Удружења међународни траспорт Неђо Мандић.

Мандић је за Танјуг рекао да су возачима из Србије одузети пасоши, да немају довољно ни воде ни хране и да им је забрањено да се крећу по камионском терминалу на прелазу Јагодин.

Он је потврдио да Србија дипломатским путем настоји да пронађе рјешење са властима Украјине с обзиром на то да је забрањен саобраћај камиона који иду у или из Русије, што је случај са српским камионима.

Амбасадор Србије у Пољској Небојша Кошутић потврдио је да је успостављен званичан контакт са украјинским властима и да је добијена информација да је на снази закон о ратној администрацији, по којем царина више није надлежна за случај наших возача.

- Због тога чекају инструкције како да поступе у овој ситуацији - каже амбасадор Србије Небојша Кошутић, пренио је РТС.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 11m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 55m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 40m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 39m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 45m
    0