Vračar dodao desetu evropsku medalju u kolekciju

18.04.2023. 20:29
2
IZVOR: sportdc.net

Igor Vračar je na prethodnog vikenda održanom Evropskom kupu za seniore u džudou u Dubrovniku osvojio zlatnu medalju u kategoriji preko 100 kilograma.

Bila je ovo njegova jubilarna deseta evropska medalja u karijeri, a prva zlatna seniorska, zbog čega je posebno srećan.

- Veoma sam zadovoljan prikazanim na ovom takmičenju. S obzirom na to da smo na takmičenje došli direktno sa trening kampa umor se svakako osjetio, ali sam u mečevima trošio energiju pametno i uspio da se domognem prvog mjesta. Ovo mi je jubilarna deseta medalja sa evropskih kupova. Drago mi je da je baš ovog sjaja i da se konačno čula himna "Bože pravde" dok sam ja na postolju, govori za portal "SportDC" Igor Vračar nakon prvog mjesta u Dubrovniku.

Poslije jednog težeg perioda u kojem se patio sa povredama, u prethodnih nešto više od mjesec dana uspio je da poveže dobre rezultate i potvrdi odličnu formu, zlato na prvenstvu Srbije za seniore i zlato na EJU kupu.

- Nakon silnih povreda koje su me mučile, sedmog mjesta na Svjetskom kupu u Sofiji, došla su pva dva takmičenja gdje sam stopostotan sa dva zlata. Takođe, moja klupska koleginica Nevena Milić je osvojila zlato i to je dokaz da smo na pravom putu i da se uz takav sistem rada i naše zalaganje može daleko dobaciti. Trenutno se nalazim u odličnoj formi i mogu samo da nastavim da marljivo radim i uživam u trenutnim uspjesima - rekao je on.

Očekuje Vračar dobre rezultate i na predstojećim takmičenjima, a prvo bi trebalo da bude na domaćem terenu u Istočnom Sarajevu.

- Sljedeće takmičenje će najvjerovatnije da bude Evropski kup u Istočnom Sarajevu. To mi je prilika i nadam se da još jednom zasijam i pokažem da vrijedim. Za ovu godinu ciljam prvenstvo Evrope do 23 godine u novembru i tu ću naravno da idem na medalju. Nadam se da ću od Saveza biti selektovan i za seniorsko Evropsko prvenstvo i još neko takmičenje koje se boduje za Olimpijske igre. Na meni je da radim i da se posvetim džudou i siguran sam da će nagrada za to doći - zaključio je.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Brat 19.04.2023. 09:13
    Prvo se spomene koji je sport u pitanju, pa onda ide tekst.
  • Generic placeholder image
    Nataša 19.04.2023. 08:23
    Da Vračar u posljednjoj rečenici ne reče da je u pitanju džudo, ne bi znali o kom sportu se radi.
Povezane vijesti
Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu
Igor Vračar ostao seniorski prvak Srbije Igor Vračar ostao seniorski prvak Srbije
Novo priznanje za Igora Vračara Novo priznanje za Igora Vračara
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 34m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 7m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 44m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 13m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 11m
    0