Врачар додао десету европску медаљу у колекцију

18.04.2023. 20:29
2
ИЗВОР: sportdc.net

Игор Врачар је на претходног викенда одржаном Европском купу за сениоре у џудоу у Дубровнику освојио златну медаљу у категорији преко 100 килограма.

Била је ово његова јубиларна десета европска медаља у каријери, а прва златна сениорска, због чега је посебно срећан.

- Веома сам задовољан приказаним на овом такмичењу. С обзиром на то да смо на такмичење дошли директно са тренинг кампа умор се свакако осјетио, али сам у мечевима трошио енергију паметно и успио да се домогнем првог мјеста. Ово ми је јубиларна десета медаља са европских купова. Драго ми је да је баш овог сјаја и да се коначно чула химна "Боже правде" док сам ја на постољу, говори за портал "СпортДЦ" Игор Врачар након првог мјеста у Дубровнику.

Послије једног тежег периода у којем се патио са повредама, у претходних нешто више од мјесец дана успио је да повеже добре резултате и потврди одличну форму, злато на првенству Србије за сениоре и злато на ЕЈУ купу.

- Након силних повреда које су ме мучиле, седмог мјеста на Свјетском купу у Софији, дошла су пва два такмичења гдје сам стопостотан са два злата. Такође, моја клупска колегиница Невена Милић је освојила злато и то је доказ да смо на правом путу и да се уз такав систем рада и наше залагање може далеко добацити. Тренутно се налазим у одличној форми и могу само да наставим да марљиво радим и уживам у тренутним успјесима - рекао је он.

Очекује Врачар добре резултате и на предстојећим такмичењима, а прво би требало да буде на домаћем терену у Источном Сарајеву.

- Сљедеће такмичење ће највјероватније да буде Европски куп у Источном Сарајеву. То ми је прилика и надам се да још једном засијам и покажем да вриједим. За ову годину циљам првенство Европе до 23 године у новембру и ту ћу наравно да идем на медаљу. Надам се да ћу од Савеза бити селектован и за сениорско Европско првенство и још неко такмичење које се бодује за Олимпијске игре. На мени је да радим и да се посветим џудоу и сигуран сам да ће награда за то доћи - закључио је.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Brat 19.04.2023. 09:13
    Prvo se spomene koji je sport u pitanju, pa onda ide tekst.
  • Generic placeholder image
    Nataša 19.04.2023. 08:23
    Da Vračar u posljednjoj rečenici ne reče da je u pitanju džudo, ne bi znali o kom sportu se radi.
Повезане вијести
Мајдов и Врачар са Србијом освојили бронзу на Европском првенству Мајдов и Врачар са Србијом освојили бронзу на Европском првенству
Игор Врачар остао сениорски првак Србије Игор Врачар остао сениорски првак Србије
Ново признање за Игора Врачара Ново признање за Игора Врачара
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    3h 4m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    23h 49m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    5h 50m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    8h 30m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    5h 23m
    1