Vrtić "Mašin svijet" otvara vrata za svoje mališane

08.05.2020. 17:17
0
IZVOR: Katera

U skladu sa odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije vrtići na teritoriji Opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svoja vrata će ponovo otvoriti u ponedjeljak 11. maja.

Iz vrtića Mašin svijet poručuju da je sve spremno i sa radošću u ponedjeljak dočekuju mališane. Prostorije vrtića su okrečene, očišćene i je planirana dezinfekcija vrtića po treći put.

Mališanima će se beskontaktno mjeriti temperatura na ulazu u vrtić, a što se tiče posebnih mjera za djecu neće ih biti. Postupaju u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo i zaposleni su u obavezi da nose maske i rukavice dok je na snazi ova odredba. Bitno je naglasiti da su u danima izolacije svakodnevno imali komunikaciju sa mališanima i roditeljima putem internet aktivnosti i pokazali su da i u ovakvim uslovima mališani i stručni tim bili odlični.

Slika

- Drago nam je da se vraćamo na ono naše staro dobro vrijeme i usmjerenim aktivnostima. Predškolski program se nastavlja i izuzetno nam je drago da će mališani moći to nadoknaditi – istakli su iz vrtića.

Takođe iskoristila bih priliku i zahvalila se roditeljima kao i načelniku naše opštine gospodinu Marinku Božoviću za trenutke podrške u ovakvim situacijama. Za srećan početak za svako dijete smo simbolično od dekorativnog papira napravili djetelinu sa četiri lista i nadamo se da će zaista tako biti i da ćemo svi imati srećan početak - rekla je direktor vrtića Mašin svijet Jelena Lubura.

Komentari 0
Povezane vijesti
Podijeljeni paketići u vrtićima na području Istočne Ilidže (FOTO) Podijeljeni paketići u vrtićima na području Istočne Ilidže (FOTO)
Dvoje djece pobjeglo iz vrtića Dvoje djece pobjeglo iz vrtića
Vatrogasci u naručju iznijeli mališane iz poplavljenog vrtića (FOTO) Vatrogasci u naručju iznijeli mališane iz poplavljenog vrtića (FOTO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    3h 14m
    6
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 10m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    20h 55m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    17h 54m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    19h 6m
    0