Vučić: Beogradski izbori 2. juna

10.03.2024. 21:42
1
IZVOR: srna.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da će ponovni izbori u Beogradu biti održani 2. juna.

"Najkasniji datum za raspisivanje izbora je 3. april. I to mora da raspiše predsednik Skupštine, koji do tada mora biti izabran", rekao je Vučić.

On je naglasio da će svi drugi loklni izbori biti u zakonskom i ustavnom roku.

Vučić je istakao da je započet proces konstituisanja organa vlasti poslije decembarskih izbora i u skladu sa Ustavom je održao konsultacije sa svim političkim strankama.

- Tri izborne liste, od kojih je jedna manjinska, nisu želele da učestvuju u razgovorima. Sa svima sam obavio konsultacije i prihvatio informaciju da lista `Srbija ne sme da stane` ima većinu koja je dovoljna za formiranje skupštinske većine i Vlade Srbije - naveo je predsjednik Srbije.

On je rekao da se Srbija nalazi u ozbiljnoj političkoj situaciji, prije svega zbog geopolitičkih prilika na istoku Evrope.

- Zbog nemoći da se problemi reše mirnim putem i zbog toga se Srbija, kao zemlja koja je vojno neutralna, i u potpunom je okruženju NATO zemalja i aspiranata i kao jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, nalazi pod jasnim pritiskom - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je danas na razgovore pozvao one koji su se izjasnili da žele da predstavljaju većinu, da bi im ukazao na sve teškoće sa kojima se zemlja suočava.

- Imamo mnoge zadatke, divne stvari koje moramo da uradimo. Govorili smo i o unutrašnjoj političkoj situaciji i važno je da se mi postavimo drugačije od toga kako su se postavili oni koji nisu došli na konsultacije - rekao je Vučić.

On je naveo da je jasno da će se ići na potpuno konstituisanje parlamenta i zato će biti odgođena sjednica Skupštine za sedam dana.

Vučić se večeras u zgradi Predsjedništva sastao sa liderima vladajućih stranaka.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 11.03.2024. 11:18
    Postoji li na cijeloj planeti išta ljigavije od Vučića?
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    17h 3m
    9
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    17h 17m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    17h 9m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    19h 34m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    7h 58m
    0