Вучић: Београдски избори 2. јуна

10.03.2024. 21:42
1
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да ће поновни избори у Београду бити одржани 2. јуна.

"Најкаснији датум за расписивање избора је 3. април. И то мора да распише председник Скупштине, који до тада мора бити изабран", рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће сви други локлни избори бити у законском и уставном року.

Вучић је истакао да је започет процес конституисања органа власти послије децембарских избора и у складу са Уставом је одржао консултације са свим политичким странкама.

- Три изборне листе, од којих је једна мањинска, нису желеле да учествују у разговорима. Са свима сам обавио консултације и прихватио информацију да листа `Србија не сме да стане` има већину која је довољна за формирање скупштинске већине и Владе Србије - навео је предсједник Србије.

Он је рекао да се Србија налази у озбиљној политичкој ситуацији, прије свега због геополитичких прилика на истоку Европе.

- Због немоћи да се проблеми реше мирним путем и због тога се Србија, као земља која је војно неутрална, и у потпуном је окружењу НАТО земаља и аспираната и као једина земља у Европи која није увела санкције Русији, налази под јасним притиском - рекао је Вучић.

Вучић је навео да је данас на разговоре позвао оне који су се изјаснили да желе да представљају већину, да би им указао на све тешкоће са којима се земља суочава.

- Имамо многе задатке, дивне ствари које морамо да урадимо. Говорили смо и о унутрашњој политичкој ситуацији и важно је да се ми поставимо другачије од тога како су се поставили они који нису дошли на консултације - рекао је Вучић.

Он је навео да је јасно да ће се ићи на потпуно конституисање парламента и зато ће бити одгођена сједница Скупштине за седам дана.

Вучић се вечерас у згради Предсједништва састао са лидерима владајућих странака.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 11.03.2024. 11:18
    Postoji li na cijeloj planeti išta ljigavije od Vučića?
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 6m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 21m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 39m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 14m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 23m
    0