Vučić otvorio još jednu fabriku u Inđiji, evo i koju

14.12.2022. 21:45
0
IZVOR: rtvbn.com

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju fabrike guma japanske kompanije “Toyo Tire” u Inđiji, da će se tu proizvoditi gumemade in Serbia” za audi, porše, micubiši i druge najbolje automobilske brendove iz cijelog svijeta.

- Danas je poseban dan, retki su takvi dani. Kada sam sada ulazio na sastanak sa predstavnicima kompanije, amabasador Kacutamata mi je rekao - pre pet godina smo počeli da sanjamo ovaj san i posebno posle posete nedavno nastradalnog Abe Šinza Beogradu. To je bila istorijska poseta i uspeli smo da pokrenemo stvari i dosanjali smo taj san. Ovo je jedina Toyo fabrika u Evropi i najbolja u celom svetu, po svom kvalitetu i opremljenosti - rekao je Vučić.

Izrazio je uvjerenje da to nije i posljednja „Toyo“ fabrika koja će biti otvorena u Srbiji.

Očekujemo da odavde u svetu, na severnoameričko i zapadnoevropsko tržište odu najbolje gume  - made in Serbia, napravljene u Inđiji - naveo je Vučić.

Naveo je da fabrika ima 117.000 metara kvadratnih, kao i da je investicija vrijedna 283 milina evra, ali da će ukupno iznositi više od 300 miliona evra.

- Mi smo učestvovali kao vlada i drago mi je što nismo kasnili nijedan dan u isplati subvencija. Bar u nečemu da budemo kao Japanci - rekao je Vučić.

Kazao je da trenutno u fabrici radi 460 radnika i najavio da će biti zaposleno još 120 do kraja sledeće godine, ali da će se njihov broj i dalje povećavati bez obzira na visok automatizacije i digitalizacije kompanije.

-To je nešto što nam donosi brži rast BDP i veće plate i penzije - istakao je Vučić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    23h 41m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    5h 9m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    18h 19m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    18h 51m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    17h 10m
    0