Вучић отворио још једну фабрику у Инђији, ево и коју

14.12.2022. 21:45
0
ИЗВОР: rtvbn.com

Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је данас на отварању фабрике гума јапанске компаније “Toyo Tire” у Инђији, да ће се ту производити гумеmade in Serbia” за ауди, порше, мицубиши и друге најбоље аутомобилске брендове из цијелог свијета.

- Данас је посебан дан, ретки су такви дани. Када сам сада улазио на састанак са представницима компаније, амабасадор Кацутамата ми је рекао - пре пет година смо почели да сањамо овај сан и посебно после посете недавно настрадалног Абе Шинза Београду. То је била историјска посета и успели смо да покренемо ствари и досањали смо тај сан. Ово је једина Тоyо фабрика у Европи и најбоља у целом свету, по свом квалитету и опремљености - рекао је Вучић.

Изразио је увјерење да то није и посљедња „Toyo“ фабрика која ће бити отворена у Србији.

Очекујемо да одавде у свету, на северноамеричко и западноевропско тржиште оду најбоље гуме  - made in Serbia, направљене у Инђији - навео је Вучић.

Навео је да фабрика има 117.000 метара квадратних, као и да је инвестиција вриједна 283 милина евра, али да ће укупно износити више од 300 милиона евра.

- Ми смо учествовали као влада и драго ми је што нисмо каснили ниједан дан у исплати субвенција. Бар у нечему да будемо као Јапанци - рекао је Вучић.

Казао је да тренутно у фабрици ради 460 радника и најавио да ће бити запослено још 120 до краја следеће године, али да ће се њихов број и даље повећавати без обзира на висок аутоматизације и дигитализације компаније.

-То је нешто што нам доноси бржи раст БДП и веће плате и пензије - истакао је Вучић.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 9m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 7m
    14
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    12h 33m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    10h 48m
    13
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 27m
    0