Vučić: Srbija gradi aerodrom kod Trebinja

23.07.2020. 13:51
1
IZVOR: nezavisne.com

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je da se danas izašlo sa idejom da na koncesionom modelu Srbija izgradi aerodrom između Trebinja, Bileće i Gacka sa kompletnom infrastrukturom.

- Važno je da gradimo mrežu aerodroma. Spremni smo da uložimo značajan novac, zaposlimo ljude i već u ponedjeljak naši ljudi će biti na terenu - rekao je Vučić, ističući da se Srbija obavezala da od mosta na Rači do Bijeljine izgradi dio autoputa do Bijeljine i za to izdvoji 100 miliona evra.

Takođe, naglasio je da se Srbija obavezala da uplati milion evra za studentski centar te da vjeruje da će oba parlamenta pokušati u istovjetnom tekstu da usvoje zakon o zaštiti ćirilice kojim bi se između omogućila podrška za izdavače na srpskom jeziku.

- Ukoliko bude potrebe, Srbija će pružiti finansijsku injekciju Republici Srpskoj - rekao je Vučić ističući da je Dejton za Srbiju sveto pismo.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    zux 23.07.2020. 14:41
    Pa dole već ima aerodrom za nevidljive avione...šta će nam drugi?!
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    17h 9m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    15h 11m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 4m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    14h 9m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    13h 12m
    1