Вучић: Србија гради аеродром код Требиња

23.07.2020. 13:51
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Александар Вучић, предсједник Србије, рекао је да се данас изашло са идејом да на концесионом моделу Србија изгради аеродром између Требиња, Билеће и Гацка са комплетном инфраструктуром.

- Важно је да градимо мрежу аеродрома. Спремни смо да уложимо значајан новац, запослимо људе и већ у понедјељак наши људи ће бити на терену - рекао је Вучић, истичући да се Србија обавезала да од моста на Рачи до Бијељине изгради дио аутопута до Бијељине и за то издвоји 100 милиона евра.

Такође, нагласио је да се Србија обавезала да уплати милион евра за студентски центар те да вјерује да ће оба парламента покушати у истовјетном тексту да усвоје закон о заштити ћирилице којим би се између омогућила подршка за издаваче на српском језику.

- Уколико буде потребе, Србија ће пружити финансијску ињекцију Републици Српској - рекао је Вучић истичући да је Дејтон за Србију свето писмо.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    zux 23.07.2020. 14:41
    Pa dole već ima aerodrom za nevidljive avione...šta će nam drugi?!
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем Изабрана нова Влада Србије на челу са Вучевићем
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    22h 14m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 50m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    6h 6m
    0
  • Данас Марковдан
    10h 32m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    4h 46m
    0