Vukanović na današnjoj sjednici obukao vojnu uniformu, a evo i zbog čega (VIDEO)

08.02.2022. 17:49
17
IZVOR: srpskainfo.com

Jedan od najglasnijih opozicionara, Nebojša Vukanović ponovo je danas uspio da izazove negodovanje poslanika vladajuće većine u parlamentu Srpske nakon što je tokom aktuelnog časa obukao maskirnu uniformu i optužio ih da su „kapitulirali pred Bakirom Izetbegovićem i stranim ambasadama“.

Vukanović je uniformu obukao dok je postavljao pitanje ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske, Draganu Lukaču, o navodnim vezama vrha policije sa kirminalnim strukturama, ali i o tome zbog čega još nema vojske Republike Srpske, čije osnivanje je vlast najavila.

– Nakon što je vladajuća većina najavila osnivanje vojske Republike Srpske, a znajući da nemamo robne rezerve i da je Vlada Republike Srpske u minusu, kupio sam sebi uniformu, pancir, šljem i sistem za vezu. Na žalost, vi ste kapitulirali pred Bakirom i strancima i od vojske Republike Srpske nema ništa – rekao je Vukanović.

On je potom upitao Lukača da li postoji neki budžet u MUP RS da mu refundiraju uniformu i ostalu opremu koju je nabavio, ili da mu bar daju neku zamjensku uniformu.

Lukač mu je odgovorio da se ne osjeća odgovornim za tu temu niti ima namjeru da odgovori na pitanje ko će da refundira sredstva za nabavku uniforme i dodatne opreme.

– S obzirom na to da se narodni poslanik izjašnjava kao pacifista ne znam zašto je uopšte nabavljao uniformu i pancir. Šta je mislio s tim da postigne? Ali, dobro, to je njegova stvar – poručio je Lukač.

Vukanović se nadovezao na njegov odgovor i predložio da se uvede odredba da prije nego se predloži ili donese neki zakon u parlamentu Srpske, prvo pošalju prijedlog u kabinet SDA, te ambasade SAD, Njemačke i drugih zemalja, pa ako oni daju zeleno svjetlo da se poslanici onda izjašnjavaju o tome u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Vi ste najavili blokadu kasarni i osnivanje VRS, odmah sad. Znajući da nema robnih rezervi kupio sam i sistem veze u kome je Dodik general, „orao pao“ je Čubrilović, soko je Čović, a trezor je Bakir. Pod brojem 1,2 i 3 sam memorisao ove vrhunske borce Mazalicu, Žunića i Tamindžiju. Sve sam vas bio memorisao, da smo spremni za vojske. Kupio sam ašove, pancire, šljemove, i šta sad? Vi se kukavice povukle, kapitulirale. Pa, istaknite bijele zastave ispred Vlade Republike Srpske –poručio je Vukanović.

Video: Nebojša Vukanović

Komentari 17
  • Generic placeholder image
    Re: rebotovi... Nastavak 10.02.2022. 14:49
    A "Mileta" dade Brčko i još slaga da će dati ostavku na mjesto PREMIJERA ako se to desi, a TI MU VJERUJEŠ. Mileta 140 nadležnosti prenese na Bih, a TI MZ VJERUJEŠ. Mileta slaga za referendum o samostalnosti Republike Srpske, a TI MU I DALJE VJERUJEŠ, Mileta napravi (obesmisli pojam) referendum o nečemu (pa i ja po mišljenju tvom, "izdajnik" izađoh dadoh glas za Miletinu ideju, i i iiiii, trc Milojka. Pa taj tvoj Mileta posla zajedno sa OHR, SFOR, NATO... I ostalom bagrom u kazamete širom bijela svijeta masu Srba, e zato i još još zbog stotine razloga ja im nevjerujem.
    Komunisti su to ne može im se ništa vjerovati.

  • Generic placeholder image
    Re: rebotovi 10.02.2022. 14:46
    Da ti kažem, a šta da ti kažem, kada ti sa priznaješ da si uvijek bot vladajućih. Kako onda, tako sada, pa ko god to bio.
    Ja sam 100% za priču sadašnjih vladajućih, ali im ne verujem ništa, jer su sve slagali što su obećali. Ti im sad vjerujuš, iako sam priznaješ da su naopako u prošlosti radili. Odnosno drugim riječima, da su bili izdajnici ("Mileta"), a sada kao da nisu. Šta, onda nekada "Mileta" ti je bio izdajnik, a sada pa nije.
  • Generic placeholder image
    Hari 10.02.2022. 11:26
    Kažeš "Botovi po zadatku", reci ti nama patrioto čiji si ti bot, ili si tzv. objektivni posmatrač aktuelnog dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Komentari koji nisu po tvom ukusu i kalupu, odmah proglašavaš da ih pišu "botovi". Otkud ti ta ideja i jesi li siguran. Tuđe mišljenja ne moraš uvažavati ali nemaš pravo da tako negativno pišeš o njima. Reci slobodno čiji si ti vojnik partije, pa te komentari tako žacnuli. Uzgred Petar je dobru misao nobelovca Ive Andrića napisao za dotičnog gospodina koji glumi perjanicu stranke kojoj pripada. Pitam se za dotičnog gospodina koji je dosta slatkorječiv i glagoljiv, dali bi istu uniformu obuko kad bi bilo ne daj Bože. Čisto sumnjam, od takvih treba bježati na kilometre.
  • Generic placeholder image
    Re botovi.... 10.02.2022. 00:36
    Dragi izdajniče, niti sam bot, niti član bilo koje stranke, niti od bilo kojeg političara ili organizacije imam korist, ali prezirem srpske izdajnike. Ko je sada saradnik ohr, nato, bakira i sličnih je jasno i mentalno oštećenim. Oni koji su krajem devedesetih eliminisani se sada stide onih koji sada vode stranke poput SDS, pišem velikim slovima zbog Radovana i takvih, a ne zbog šaromirka ili ovog nedovršenog cirkuzanta. Tada sam glasao protiv Mileta, a sada protiv takvih. Samo obični izdajnik može prihvatiti ovakvo ismijavanje srpske vojske. Tu uniformu su posvetile stotine litara srpske krvi.
  • Generic placeholder image
    Re Zoran 09.02.2022. 22:56
    Zoran = SNSD bot

    Pogledaj Zorane kako se Brnabićka smije tvojim predsjednicima. Njihovom znanju.
  • Generic placeholder image
    Zoran 09.02.2022. 21:43
    Svi su lopovi samo je on pošten. Najpametniji, najhrabriji naj, naj, naj. On i Mektić treceg im nema. Samo ne znam odakle im toliki bezobrazluk i drskost. Ne valja mu vladika Grigorije, ne valja Emir Kusturica koji je cjenjen u cijelom svijetu ali eto on Vukanovic valja. Cime je dokazao svoju pamet. Je li doktorirao, napisao knjigu, osnovao firmu i zaposlio radnike. Nije. On je samo sposoban oklevetati sve i svakoga.
  • Generic placeholder image
    Botovi po zadatku 09.02.2022. 20:05
    Primjećuje se POPLAVA srvenosektaških botova na svim forumima i portalima. Valjda je stigla predizborne direktiva iz SNSD.
    Kloc: De nam reci koji je program SNSD?

    Rekuvici: u pravu si (al' u ku..u). Sve što je protiv kriminala i vladajuće sekte, strpati u zatvor ili ludaru, kao krajem devedesetih. Za taj posao zatražiti pomoć od NATO, OHR, naravno Bakira (pošto je na tvoju žalost Alija preselio..)

    Nije bitno: Priznaj i javno se izjasni. ako je Vukanović prof budala, kakva je onda Dodik? Šta nam je on sve mlatio sa skupštinske govornice? Sjetite se samo kako je jedan dan vazdan mlatio, budalesao. Tebi je to u redu, a kad Vukan zajebava nije.

    A: za tebe važi isto, kao i za Rekuvcija

    Hari = Kloc

    Petar : razbijač po zadatku. Ono:
    "Ma svi su isti, pusti... Ko će doći? "

    Nataša : Gospođo niste tako pisali, kad su Željka i Mile pravili cirkus od Skupštine.

    Sigrađanine :
    Za koga ti možeš glasati (imenom i prezimenom) , pa da ga malo izanaliziramo?
  • Generic placeholder image
    aik solna 09.02.2022. 17:43
    ne treba vam gora kazna nego to kakvi ste
  • Generic placeholder image
    Sugradjanin 09.02.2022. 14:02
    Volio bih da dozivim da neko uradi doktorat na temu likova koji mogu glasati za ovakvog lika i da ocekuju od istog da nesto promjeni u njohovim zivotima. Ovo je sve postalo kao rijaliti program.
  • Generic placeholder image
    Nataša 09.02.2022. 08:17
    Skupština je odavno pretvorena u pozornicu, gdje su na repertoaru samo jeftini komadi i trećerazredni glumci.
  • Generic placeholder image
    Petar 08.02.2022. 22:46
    Sto bi Andric rekao: Neko mu je u zao cas rekao da je pametan i od tada je postao nesnosan i sebi i drugima.
    Kukala nam majka ko nam je vlast a ko alternativa istoj.
  • Generic placeholder image
    Hari 08.02.2022. 22:16
    Upravo tako KLoc, mnogo mudruje gosn Vukanović, izvodi neke karafeke da bi skrenuo pažnju na sebe, jeftin populizam da bi se dopao širokim narodnim masama. Može mu se poslanički mandat mu garantuje dobru platu, ništa ne radi teško, osim glumatarenja. Šta nudi nezaposlenim borcima, RVi, penzionerima i radnicima koji rade za mizerene plate i žive na rubu egzistencije. Ništa, samo sanja da se dočepa kakvog još plaćenijeg položaja i udobne fotelje. Ako on umišlja da predstavlja neku avangardu opozicije, grdno se vara. Perpetum mobile.
  • Generic placeholder image
    A 08.02.2022. 20:10
    Klovn i sramota srba i Skupstine je neumoran, zato ce ga narod kazniti na izborima.
  • Generic placeholder image
    Nije bitno 08.02.2022. 20:04
    Vukanovic je profesionalna budaletina... Samo pljuje po Snsd-u... Tako je i Stanivukovic se glupirao, njemu je proslo, nasjeo narod... Mislili evo dosla promjena bice bolje ali i Stanivukovic promasaj zestoki... Tako da Vukanovicu vrati se u Jercegovinu i ne blamiraj se bezveze...
  • Generic placeholder image
    Revukici 08.02.2022. 20:00
    Nema, jer ti i tvoji minirate svaki pokušaj snaženja srpskog naroda a taj performans ti služi samo da prikrijete izdajničku politiku koju istrajno vodite.
  • Generic placeholder image
    E moji svirači 08.02.2022. 18:38
    @Kloc, možes misliti kakvi klovnovi su na vlasti kada ih Vukanović ovako zaj....
  • Generic placeholder image
    Kloc 08.02.2022. 18:09
    Vukanović, jak na uvredama, riječima, kopiranju nadrealista, a šta nudi kao alternativu vlasti, nisam našao nijedan njegov program šta bi i kako bi čak i da se dočepa vlasti (jako upitno jer SDS i PDP njemu sigurno neće dati jednu od inokosnih pozicija), ništa. Klovn u skupštini.
Povezane vijesti
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    18h 34m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    16h 9m
    6
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    2h 8m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    21h 17m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    35m
    0