''Vukovi" sa Pala kupili automobil Dragi Ruparu

14.07.2024. 14:53
5
IZVOR: srna.rs

Srpski povratnik Drago Rupar, kome je prije mjesec dana u dvorištu porodične kuće u mjestu Hodbina kod Mostara zapaljen automobil, danas je dobio novo vozilo zahvaljujući plemenitosti i trudu momaka okupljenih u Ersoft klubu "Vukovi" Pale.

Ključeve vozila "opel kadet" Ruparu je danas u Hodbini uručio predsjednik Ersoft kluba "Vukovi" Marko Đoković koji je sa kolegama dovezao automobil.

Đoković je rekao da su iz medija čuli za incident koji se dogodio i odmah odlučili da skupe novac i pomognu povratniku da se sanira šteta i da vrlo brzo dobije automobil koji mu je od velike pomoći prilikom obavljanja povremenih poslova od kojih živi.

- Već duži period bavimo se humanitarnim radom i ovo je jedna u nizu naših akcija. Drago nam je da smo danas u Mostaru i da smo vrlo brzo odreagovali i sproveli akciju. Mi smo nastojali da ovaj automobil Dragi bude na korist, da on može da radi i trasportuje alat i sredstva koja su mu potrebna - rekao je Đoković Srni.

On je naveo da je položaj povratnika svuda, pa tako i u Mostaru, težak, te se nada da će ova donacija bar malo olakšati život Ruparu.

- Mi ovim gestom želimo i da pošaljemo poruku mira i apelujemo da se ovakve stvari više ne dešavaju. Kao što stara izreka kaže 'junaštvo je kada sebe branim od drugoga, čojstvo je kada drugoga branim od sebe'. Najlakše je ugnjetavati one slabije koji su u manjini, to je neljudski i ne bi se smjelo dešavati - istakao je Đoković.

On je podsjetio da su humanitarne aktivnosti ovog udruženja počele u oktobru prošle godine.

- Nažalost, sve je više akcija. Primarno, akcije sprovodimo kada je riječ o bolesti. Počeli smo od opštine Pale i Sarajevsko-romanijske regije, ali smo aktivnosti proširili na cijelu BiH shodno našim mogućnostima - naveo je Đoković.

Drago Rupar sa suzama u očima zahvalio je momcima sa Pala koji su mu dovezli automobil.

- Velika hvala i svaka čast momcima sa Pala. Nemam riječi za njihov gest i humanost. Prezadovoljan sam i nisam mogao vjerovati kada su mi javili da će mi dovesti automobil - rekao je Rupar.

On je istakao da mu automobil mnogo znači, jer je bio onemogućen da obavlja povremene poslove od kojih zarađuje za život.

- Ne mogu više da pričam o tom incidentu, jako mi je teško. Nisu me zastrašili, a evo i šteta je nadoknađena. Džaba su palili. Drago mi je da su ovi momci, a i svi koji su mi dali podršku, pokazali da nisam sam, da demobilisani borci i povratnici nisu sami i zaboravljeni - dodao je Rupar.

On je zahvalio svima koji su mu pružili podršku i pomoć nakon što mu je zapaljen automobil, a posjetili su ga zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević, generalni konzul Republike Srbije u Mostaru Vaso Gujić, predstavnici Kancelarije Republike Srpske u Mostaru.

Automobil je zapaljen u noći 14. juna i policija je utvrdila da je riječ o podmetnutom požaru, ali počinilac još nije otkriven.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Knele 15.07.2024. 11:15
    Malo im fali da budu beli vukovi, tj hvali im hrabrost!!!
    Trebali su oni uzvratiti istom mjerom komsiji muslimanu.
  • Generic placeholder image
    Hari 14.07.2024. 23:34
    Svaka čast momcima iz "Vukova" sa Pala, pravo su obradovali i donijeli radost na lice ovom paćeniku od povratnika, kome Srbomrzitelji pale imovinu nebili ga otjerali sa očevine. Vlasti u Pederaciji BiH ništa ne rade na zaštiti malobrojnih povratnika Srba, prave se gluhi i nijemi na njihove muke i nedaće kojima su izloženi.
  • Generic placeholder image
    Sova 14.07.2024. 22:12
    Bravo momci
  • Generic placeholder image
    Nenad 14.07.2024. 16:46
    Bravo za "Vukove", dosljedni reputacije, hitro odreagovali - pravi vukovi!
  • Generic placeholder image
    Sarajlija 14.07.2024. 16:12
    Iskreno, svaka čast i podrška za gest Paljana!
Povezane vijesti
Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima
Veče srpske kulture u Palama 11. septembra Veče srpske kulture u Palama 11. septembra
Jahorina u drugom pripremnom meču bolja od Radničkog iz Goražda Jahorina u drugom pripremnom meču bolja od Radničkog iz Goražda
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    12h 59m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 22m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    9h 55m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 52m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 43m
    0