''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару

14.07.2024. 14:53
5
ИЗВОР: srna.rs

Српски повратник Драго Рупар, коме је прије мјесец дана у дворишту породичне куће у мјесту Ходбина код Мостара запаљен аутомобил, данас је добио ново возило захваљујући племенитости и труду момака окупљених у Ерсофт клубу "Вукови" Пале.

Кључеве возила "опел кадет" Рупару је данас у Ходбини уручио предсједник Ерсофт клуба "Вукови" Марко Ђоковић који је са колегама довезао аутомобил.

Ђоковић је рекао да су из медија чули за инцидент који се догодио и одмах одлучили да скупе новац и помогну повратнику да се санира штета и да врло брзо добије аутомобил који му је од велике помоћи приликом обављања повремених послова од којих живи.

- Већ дужи период бавимо се хуманитарним радом и ово је једна у низу наших акција. Драго нам је да смо данас у Мостару и да смо врло брзо одреаговали и спровели акцију. Ми смо настојали да овај аутомобил Драги буде на корист, да он може да ради и траспортује алат и средства која су му потребна - рекао је Ђоковић Срни.

Он је навео да је положај повратника свуда, па тако и у Мостару, тежак, те се нада да ће ова донација бар мало олакшати живот Рупару.

- Ми овим гестом желимо и да пошаљемо поруку мира и апелујемо да се овакве ствари више не дешавају. Као што стара изрека каже 'јунаштво је када себе браним од другога, чојство је када другога браним од себе'. Најлакше је угњетавати оне слабије који су у мањини, то је нељудски и не би се смјело дешавати - истакао је Ђоковић.

Он је подсјетио да су хуманитарне активности овог удружења почеле у октобру прошле године.

- Нажалост, све је више акција. Примарно, акције спроводимо када је ријеч о болести. Почели смо од општине Пале и Сарајевско-романијске регије, али смо активности проширили на цијелу БиХ сходно нашим могућностима - навео је Ђоковић.

Драго Рупар са сузама у очима захвалио је момцима са Пала који су му довезли аутомобил.

- Велика хвала и свака част момцима са Пала. Немам ријечи за њихов гест и хуманост. Презадовољан сам и нисам могао вјеровати када су ми јавили да ће ми довести аутомобил - рекао је Рупар.

Он је истакао да му аутомобил много значи, јер је био онемогућен да обавља повремене послове од којих зарађује за живот.

- Не могу више да причам о том инциденту, јако ми је тешко. Нису ме застрашили, а ево и штета је надокнађена. Џаба су палили. Драго ми је да су ови момци, а и сви који су ми дали подршку, показали да нисам сам, да демобилисани борци и повратници нису сами и заборављени - додао је Рупар.

Он је захвалио свима који су му пружили подршку и помоћ након што му је запаљен аутомобил, а посјетили су га замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац, замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, генерални конзул Републике Србије у Мостару Васо Гујић, представници Канцеларије Републике Српске у Мостару.

Аутомобил је запаљен у ноћи 14. јуна и полиција је утврдила да је ријеч о подметнутом пожару, али починилац још није откривен.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Knele 15.07.2024. 11:15
    Malo im fali da budu beli vukovi, tj hvali im hrabrost!!!
    Trebali su oni uzvratiti istom mjerom komsiji muslimanu.
  • Generic placeholder image
    Hari 14.07.2024. 23:34
    Svaka čast momcima iz "Vukova" sa Pala, pravo su obradovali i donijeli radost na lice ovom paćeniku od povratnika, kome Srbomrzitelji pale imovinu nebili ga otjerali sa očevine. Vlasti u Pederaciji BiH ništa ne rade na zaštiti malobrojnih povratnika Srba, prave se gluhi i nijemi na njihove muke i nedaće kojima su izloženi.
  • Generic placeholder image
    Sova 14.07.2024. 22:12
    Bravo momci
  • Generic placeholder image
    Nenad 14.07.2024. 16:46
    Bravo za "Vukove", dosljedni reputacije, hitro odreagovali - pravi vukovi!
  • Generic placeholder image
    Сарајлија 14.07.2024. 16:12
    Искрено, свака част и подршка за гест Паљана!
Повезане вијести
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Вече српске културе у Палама 11. септембра Вече српске културе у Палама 11. септембра
Јахорина у другом припремном мечу боља од Радничког из Горажда Јахорина у другом припремном мечу боља од Радничког из Горажда
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 2m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 25m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 58m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 55m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 46m
    0