Vuković: Dodik je najveći izdajnik od stvaranja Rebulike Srpske

26.09.2022. 09:25
0
IZVOR: katera.news

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković rekao je da dok Milorad Dodik plasira poruke patriotizma, na svom imanju redovno prima i impresionira goste sa kojima u javnosti “vodi borbu” za očuvanje nacionalnih interesa.

- Degustiranje rakije u Bakincima je postalo dio diplomatskog protokola. Milanović, Šmit i Incko su među najpoznatijim stranim gostima koji su imali poseban tretman, a javnost nije još dobila odgovor otkud oni na privatnim druženjima kada su tako “mrski” – rekao Vuković.

Vuković kaže da najnovije informacije potvrđuju da Dodik i Šmit komuniciraju, direktno i tajno ili “preko zvaničnika” nije više ni bitno.

- Nevjerovatno je, takođe, kolika je drskost pokušaj skrivanja od javnosti prijem Milanovića na ranču na dan obilježavanja akcije Maestral, pravdajući taj ‘odnos’ našim interesom. Ta snishodljivost prema Hrvatima u BiH, i Hrvatskoj generalno kao susjednoj državi, nema nikakav politički i istorijski osnov. Ne postoji nijedan benefit za Republiku Srpsku, Srbiju i srpski narod od dugogodišnje ljubavi Dodika sa HDZ-om i sa Milanovićem. Ne samo da nema benefita, nego se otvaraju statusna pitanja od kojih samo štetu može imati Republika Srpska - rekao je on.

Vuković je rekao da je teško da će ikada biti zaboravljena predaja Jasenovačke građe, zvanično povlačenje srpskog vitalnog interesa za Pelješki most, prećutno puštanje odlagališta Trgovske gore kao trovača Republike Srpske, nekonstitutivnost Srba u hrvatskim kantonima i mnogo toga još.

- Na prethodno navedeno se uvijek mora dodati i podsjetiti na Dodikovo priznanje genocida kod prijatelja Hadžifejzovića u emisiji kao i izjave da Karadžić i Mladić moraju u Hag iz vremena kada je današnji “patriota” bio “mlad i neiskusan” – rekao je Vuković i dodao:

 - Dosljednost i kontinuitet su zaboravljene riječi u političkom djelovanju današnjeg režima.

- Zbog svih razloga su opravdane i argumentovane teze da je Dodik agent hrvatskih interesa i najveći izdajnik interesa Republike Srpske od njenog stvaranja – porućio je Vuković.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu Miličević i Vuković vratili se sa hodočašća za malu Magdalenu
Dok je Trivićeva govorila pred TV kamerama, Vukovića i Babalja gađali kamenom Dok je Trivićeva govorila pred TV kamerama, Vukovića i Babalja gađali kamenom
Borenović, Vuković: Sve osim ponovljenih izbora za predsjednika predstavlja demokratski mrak Borenović, Vuković: Sve osim ponovljenih izbora za predsjednika predstavlja demokratski mrak
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 1m
    5
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    21h 33m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    16h 11m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    16h 43m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    22h 16m
    0