Вуковић: Додик је највећи издајник од стварања Ребулике Српске

26.09.2022. 09:25
0
ИЗВОР: katera.news

Замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић рекао је да док Милорад Додик пласира поруке патриотизма, на свом имању редовно прима и импресионира госте са којима у јавности “води борбу” за очување националних интереса.

- Дегустирање ракије у Бакинцима је постало дио дипломатског протокола. Милановић, Шмит и Инцко су међу најпознатијим страним гостима који су имали посебан третман, а јавност није још добила одговор откуд они на приватним дружењима када су тако “мрски” – рекао Вуковић.

Вуковић каже да најновије информације потврђују да Додик и Шмит комуницирају, директно и тајно или “преко званичника” није више ни битно.

- Невјероватно је, такође, колика је дрскост покушај скривања од јавности пријем Милановића на ранчу на дан обиљежавања акције Маестрал, правдајући тај ‘однос’ нашим интересом. Та снисходљивост према Хрватима у БиХ, и Хрватској генерално као сусједној држави, нема никакав политички и историјски основ. Не постоји ниједан бенефит за Републику Српску, Србију и српски народ од дугогодишње љубави Додика са ХДЗ-ом и са Милановићем. Не само да нема бенефита, него се отварају статусна питања од којих само штету може имати Република Српска - рекао је он.

Вуковић је рекао да је тешко да ће икада бити заборављена предаја Јасеновачке грађе, званично повлачење српског виталног интереса за Пељешки мост, прећутно пуштање одлагалишта Трговске горе као тровача Републике Српске, неконститутивност Срба у хрватским кантонима и много тога још.

- На претходно наведено се увијек мора додати и подсјетити на Додиково признање геноцида код пријатеља Хаџифејзовића у емисији као и изјаве да Караџић и Младић морају у Хаг из времена када је данашњи “патриота” био “млад и неискусан” – рекао је Вуковић и додао:

 - Досљедност и континуитет су заборављене ријечи у политичком дјеловању данашњег режима.

- Због свих разлога су оправдане и аргументоване тезе да је Додик агент хрватских интереса и највећи издајник интереса Републике Српске од њеног стварања – порућио је Вуковић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Миличевић и Вуковић вратили се са ходочашћа за малу Магдалену Миличевић и Вуковић вратили се са ходочашћа за малу Магдалену
Док је Тривићева говорила пред ТВ камерама, Вуковића и Бабаља гађали каменом Док је Тривићева говорила пред ТВ камерама, Вуковића и Бабаља гађали каменом
Бореновић, Вуковић: Све осим поновљених избора за предсједника представља демократски мрак Бореновић, Вуковић: Све осим поновљених избора за предсједника представља демократски мрак
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 23m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    8h 47m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    7h 2m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    23h 31m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    8h 41m
    0