Vuković: Možda treba ime i prezime osobe staviti u Izborni zakon

05.07.2021. 20:44
2
IZVOR: BN TV

- Nikada kraja iznenađenjima, nevjerovatan prijedlog, možda je trebalo i ime i prezime, pol i godinu rođenja te osobe u novi Izborni zakon uvrstiti-  sarkastično je odreagovao zamjenik predsjednik PDP Nenad Vuković na Dodikov prijedlog da predsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske budu ista osoba.

Nakon prijedloga Milorada Dodika da jedna osoba obavlja poslove Predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, reagovao je zamjenik predsjednika PDP Nenad Vuković.

- Nikada kraja iznenađenjima, nevjerovatan prijedlog, možda je trebalo i ime i prezime, pol i godinu rođenja te osobe u novi Izborni zakon uvrstiti“- sarkastično kaže Vuković i dodaje:

- Ovih dana ćemo vjerovatno slušati objašnjenja kako bi takav način onemogućio različitu političku strukturu na dva nivoa vlasti i osigurao 'jaču' poziciju Republike Srpske u budućnosti. Ovaj trenutni mandat kada SNSD donosi zaključke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a onda ih taj isti SNSD ne poštuje na nivou zajedničkih organa, pokazuje neozbiljnost i nepoštovanje NS RS pa se postavlja pitanje iskrenosti kada je u pitanju zaštita i unapređenje institucionalnosti Republike Srpske-  kaže Vuković.

Vuković kaže da po toj logici, koju često čujemo, da je poželjno i neophodno obavljanje vlasti iste političke partije na svim nivoima, ne treba dozvoliti ni na lokalnom nivou različitu vlast od republičke i treba onda ukinuti i lokalne izbore. 

- Vjerovatno treba 'predsjednik' da 'odredi' ko je najbolji za saradnju u opštinama i gradovima. Da podsjetimo, na tragu takvog razmišljanja smo vidjeli u mnogim predizbornim kampanjama da se 'prijetilo' biračima da ako ne pobjedi SNSD da neće biti saradnje sa vlastima Republike Srpske u tim sredinama. Sve su to antidemokratski koncepti vladavine koji koncentrišu moć u jednom ili manjem broju osoba i institucija, a nemaju veze sa jačanjem Republike Srpske. Nakon ovog današnjeg prijedloga, ne bi me začudilo da SNSD u narednom periodu predloži vraćanje na jednopartijski sistem i upravljanje putem Centralnog komiteta za šta će takođe imati objašnjenje da je to 'funkcionalno i praktično rješenje'-  zaključio je Vuković.

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Anonimno 06.07.2021. 15:43
    Bas je komičan, ha, ha, ha??
  • Generic placeholder image
    Uslov 06.07.2021. 09:14
    Uz uslov da se on ne kandiduje, može njegov prijedlog
Povezane vijesti
Republika Srpska dobila novi Izborni zakon Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
Šehovac: Kavazovićeve izjave podliježu krivičnoj odgovornosti Šehovac: Kavazovićeve izjave podliježu krivičnoj odgovornosti
Katić: Da 157.000 Srba nije napustilo Sarajevo, danas bi bili pod zemljom Katić: Da 157.000 Srba nije napustilo Sarajevo, danas bi bili pod zemljom
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 9m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    1h 26m
    1
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 16m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 58m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 36m
    0