Вуковић: Можда треба име и презиме особе ставити у Изборни закон

05.07.2021. 20:44
2
ИЗВОР: БН ТВ

- Никада краја изненађењима, невјероватан приједлог, можда је требало и име и презиме, пол и годину рођења те особе у нови Изборни закон уврстити-  саркастично је одреаговао замјеник предсједник ПДП Ненад Вуковић на Додиков приједлог да предсједник Републике Српске и члан Предсједништва БиХ из Републике Српске буду иста особа.

Након приједлога Милорада Додика да једна особа обавља послове Предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, реаговао је замјеник предсједника ПДП Ненад Вуковић.

- Никада краја изненађењима, невјероватан приједлог, можда је требало и име и презиме, пол и годину рођења те особе у нови Изборни закон уврстити“- саркастично каже Вуковић и додаје:

- Ових дана ћемо вјероватно слушати објашњења како би такав начин онемогућио различиту политичку структуру на два нивоа власти и осигурао 'јачу' позицију Републике Српске у будућности. Овај тренутни мандат када СНСД доноси закључке у Народној скупштини Републике Српске, а онда их тај исти СНСД не поштује на нивоу заједничких органа, показује неозбиљност и непоштовање НС РС па се поставља питање искрености када је у питању заштита и унапређење институционалности Републике Српске-  каже Вуковић.

Вуковић каже да по тој логици, коју често чујемо, да је пожељно и неопходно обављање власти исте политичке партије на свим нивоима, не треба дозволити ни на локалном нивоу различиту власт од републичке и треба онда укинути и локалне изборе. 

- Вјероватно треба 'предсједник' да 'одреди' ко је најбољи за сарадњу у општинама и градовима. Да подсјетимо, на трагу таквог размишљања смо видјели у многим предизборним кампањама да се 'пријетило' бирачима да ако не побједи СНСД да неће бити сарадње са властима Републике Српске у тим срединама. Све су то антидемократски концепти владавине који концентришу моћ у једном или мањем броју особа и институција, а немају везе са јачањем Републике Српске. Након овог данашњег приједлога, не би ме зачудило да СНСД у наредном периоду предложи враћање на једнопартијски систем и управљање путем Централног комитета за шта ће такође имати објашњење да је то 'функционално и практично рјешење'-  закључио је Вуковић.

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Анонимно 06.07.2021. 15:43
    Bas je komičan, ha, ha, ha??
  • Generic placeholder image
    Uslov 06.07.2021. 09:14
    Uz uslov da se on ne kandiduje, može njegov prijedlog
Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
Шеховац: Кавазовићеве изјаве подлијежу кривичној одговорности Шеховац: Кавазовићеве изјаве подлијежу кривичној одговорности
Катић: Да 157.000 Срба није напустило Сарајево, данас би били под земљом Катић: Да 157.000 Срба није напустило Сарајево, данас би били под земљом
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    16h 25m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    17h 9m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    21h 14m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    21h 18m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    6h 45m
    0