Za akciju dobrovoljnog darivanja krvi prijavljeno oko 80 davalaca

20.10.2022. 11:05
0
IZVOR: katera.news

Na današnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu, koju organizuje Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, prijavljeno je oko 80 davalaca.

Kao humanitarno udruženje organizujemo akcije dobrovoljnog darivanja krvi i tako pomažemo građanima i pacijentima u Bolnici „Srbija“, ali i širom Republike Srpske – rekao je Stojan Šljuka, predsjednik Skupštine Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Istočno Sarajevo.

Šljuka je istakao da je današnja akcija uobičajena mjesečna akcija, te izrazio nadu da će se, kao i uvijek, odazvati veći broj građana.

Slika

Foto: katera.news

Šef Službe transfuzije u Bolnici "Srbija" Jelena Stojanović Lukić rekla je da su zalihe krvi u ovoj bolnici zadovoljavajuće, ali da je uvijek neophodno imati dovoljno doza.

Jedinice krvi treba obezbijediti i za pacijente koje se liječe u bolnici u Foči. Imamo i dva pacijenta sa trombocitopenijom, i to su stanja u kojima je dnevno potrebno da davaoci iste krvne grupe bar šest puta daruju krv kako bi se pripremila terapijska doza za jedan dan. I tolike količine možemo obezbijediti samo ovakvim akcijama – rekla je ona.

Stojanović Lukić je pozvala građane da učestvuju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

To je plemenit čin, a za pet ili 10 minuta, koliko traje darivanje krvi, nekome spašavate život –  istakla je Stojanović Lukić.

Vedran Popov, koji jedanaesti put daruje krv, istakao je da uvijek rado odaziva ovakvim humanitarnim akcijama jer darivanje krvi nekome može spasiti život.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope" Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Okrugli sto o nasilju - Potrebno strogo sankcionisati nasilnike
    23h 22m
    1
  • Spomenik „Beli anđeo“ simbol vaskrsenja sarajevskih Srba iz uništenja (FOTO)
    18h 43m
    2
  • Obilježavanje Dana učitelj(ic)a - 5. oktobar
    2h 11m
    0
  • Znate li šta kisela voda radi tijelu?
    19h 53m
    0
  • Besplatni mamografski pregledi 12. oktobra
    22h 2m
    0