Za hodočašće do manastira Ostrog prijavilo oko 350 učesnika iz Bileće

19.04.2024. 14:09
0
IZVOR: srna.rs

Za hodočašće do manastira Ostrog do sada se prijavilo oko 350 učesnika iz opštine Bileća, ali i regiona, što je rekordan broj, rekao je Srni jedan od organizatora Miljan Kovačević.

Kovačević je naveo da će hodočasnici na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom krenuti 9. maja ispred Sabornog hrama Svetog Save u Bileći.

- Do ovog trenutka prijavilo se skoro 350 hodočasnika iz Bileće, Hercegovine, Banjaluke, Bajine Bašte, Kragujevca, Beograda - rekao je Kovačević.

On je naveo da je predviđeno da hodočasnici prenoće u mjestu Trubjela kod Nikšića, a sutradan, 10. maja, u popodnevnim časovima planiran je dolazak u manastir Ostrog.

- Važno je da ljudi znaju da sve vrijeme imamo medicinsku, policijsku pratnju, a obezbijeđeno je oko od 1.500 obroka, voće, povrće, sokovi, te autobusi za povratak koji je planiran 11. maja - rekao je Kovačević.

On je pozvao sve koji imaju želju da se pridruže hodočašću i poklone se Svetom Vasiliju da se jave na broj telefona 065/454-275.

Hodočašće do manastira Ostrog biće održano uz saglasnost Crkvene opštine Bileća.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Završena obnova Crkve Svetog arhangela Mihaila u Trnovom dolu Završena obnova Crkve Svetog arhangela Mihaila u Trnovom dolu
Veselin Vujović: Opština Bileća izlazi iz krize! Veselin Vujović: Opština Bileća izlazi iz krize!
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    20h 1m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 45m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    13h 30m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    10h 29m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    10h 35m
    0