За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће

19.04.2024. 14:09
0
ИЗВОР: srna.rs

За ходочашће до манастира Острог до сада се пријавило око 350 учесника из општине Билећа, али и региона, што је рекордан број, рекао је Срни један од организатора Миљан Ковачевић.

Ковачевић је навео да ће ходочасници на поклоњење Светом Василију Острошком кренути 9. маја испред Саборног храма Светог Саве у Билећи.

- До овог тренутка пријавило се скоро 350 ходочасника из Билеће, Херцеговине, Бањалуке, Бајине Баште, Крагујевца, Београда - рекао је Ковачевић.

Он је навео да је предвиђено да ходочасници преноће у мјесту Трубјела код Никшића, а сутрадан, 10. маја, у поподневним часовима планиран је долазак у манастир Острог.

- Важно је да људи знају да све вријеме имамо медицинску, полицијску пратњу, а обезбијеђено је око од 1.500 оброка, воће, поврће, сокови, те аутобуси за повратак који је планиран 11. маја - рекао је Ковачевић.

Он је позвао све који имају жељу да се придруже ходочашћу и поклоне се Светом Василију да се јаве на број телефона 065/454-275.

Ходочашће до манастира Острог биће одржано уз сагласност Црквене општине Билећа.

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе! Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе!
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 32m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 16m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 1m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 0m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 6m
    0