Za parlamentarce u BiH isključivo evropski meni

12.06.2021. 20:00
0
IZVOR: srpskainfo.com

Popuštanjem mjera i ugostiteljstvo u BiH konačno će živnuti, pa su tako u Parlamentarnoj skupštini odlučili da ne gube vrijeme i već početkom ovog mjeseca su uputili javni poziv za ponude usluga hotelskog smještaja za članove Parlamenta BiH.

Naime, Parlamentarna skupština BiH uputila je poziv za dostavu ponuda za nabavku usluga hotelskog smještaja za poslanike Predstavničkog doma BiH i delegate Doma naroda BiH za period od naredne dvije godine. U pozivu je navedeno da hoteli na području Sarajeva ili Istočnog Sarajeva trebaju imati minimalno tri ili više zvjezdica i da ponuđač treba osigurati “evropski meni”.

To znači da za doručak treba da budu ponuđene sve vrste narezaka, a kako je navedeno u pozivu, usluga hotelskog smještaja podrazumijeva uslugu noćenja u jednokrevetnoj sobi za jednu osobu sa doručkom i uračunatom boravišnom taksom.

U kriterijima za dodjelu ugovora navedeno je i da ugovorni organ prema specifičnostima događaja i potrebama članova Parlamentarne skupštine BiH utvrđuje čije hotelske usluge od dostavljenih ponuda će koristiti za svaku pojedinačnu potrebu smještaja poslanika i delegata Parlamentarne skupštine BiH.

– Prema specifičnostima događaja i potrebama članova Parlamentarne skupštine utvrdoće se čije hotelske usluge od dostavljenih ponuda će koristiti za svaku pojedinačnu potrebu smještaja poslanika i delegata Parlamentarne skupštine BiH- stoji između ostalog u pozivu ponuđačima hotelskog smještaja za parlamentarce.

Ove usluge sukcesivno će se koristiti od 1. 7. 2021. do 1. 7. 2023. godine, odnosno do okončanja Poziva za nabavku usluga hotelskog smještaja 2021. godine.

– Svaki račun za izvršenu uslugu hotelskog smještaja će se smatrati ugovorom – navodi se u pozivu.

Procijenjena vrijednost nabavke za dvije godine iznosi 100.000 KM sa PDV-om.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka
Usvojen Prijedlog zakona o slobodi pristupa informacijama Usvojen Prijedlog zakona o slobodi pristupa informacijama
Završena priča o ukidanju akciza i smanjenju PDV-a Završena priča o ukidanju akciza i smanjenju PDV-a
Najčitanije
  • Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
    19h 32m
    6
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    10h 13m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    19h 32m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    15h 46m
    0
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    6h 25m
    0