Za samofinansirajuće studente slobodna još 42 mjesta

04.09.2019. 09:23
0
IZVOR: Srna

Prijavljivanje za upis u drugom roku na Ekonomski fakultet Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu za sufinansirajuće brucoše završava se u petak, 6. septembra, a ostala su još 42 mjesta.

Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Radomir Božić rekao je Srni da će polaganje prijemnog ispita biti održano u ponedjeljak, 9. septembra, sa početkom u 9.00 časova. 

- Rezultati konkursa biće objavljeni 11. septembra do 14.00 časova, a upis primljenih kandidata počinje 16. septembra i završava se 20. Septembra - , rekao je Božić. 

On je podsjetio da je na Ekonomskom fakultetu u prvom upisnom roku popunjen odobreni broj studenata za akademsku 2019/20. godinu koji se finansiraju iz budžeta Republike Srpske. 

Božić je naveo da je Ekonomski fakultet sa Pala jedina visokoškolska ustanova u BiH koja je potencijalnim studentima omogućila elektronsku prijavu za upis, a obezbijeđen je i mobilni tim za dostavljanje dokumentacije radi uštede vremena. 

Kandidati koji imaju prebivalište na području istočne Hercegovine - Foča, Gacko, Bileća, Ljubinje, Nevesinje, Trebinje i Berkovići mogu se javiti na mejl prijemni@ekofis.yes.rs.ba kako bi mobilni tim Ekonomskog fakulteta Pale preuzeo njihova dokumenta potrebna za prijemni ispit. 

- U nastojanju da olakša upis budućim sufinansirajućim studentima na prvu godinu studija obezbijedili smo 40 jednokratnih stipendija od 165 KM za 40 sufinansirajućih studenta upisanih u prvu godinu prvog ciklusa studija oba studijska programa - Ekonomija i Turizam i hotelijerstvo - , ističe Božić. 

Prema njegovim riječima, prednost će imati kandidati koji ostvare bolje rezultate na rang-listi sa sva tri upisna roka i kandidati lošijeg imovinskog statusa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    16h 39m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    14h 41m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    13h 34m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    13h 39m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    12h 42m
    1