За самофинансирајуће студенте слободна још 42 мјеста

04.09.2019. 09:23
0
ИЗВОР: Срна

Пријављивање за упис у другом року на Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву за суфинансирајуће бруцоше завршава се у петак, 6. септембра, а остала су још 42 мјеста.

Декан Економског факултета на Палама Радомир Божић рекао је Срни да ће полагање пријемног испита бити одржано у понедјељак, 9. септембра, са почетком у 9.00 часова. 

- Резултати конкурса биће објављени 11. септембра до 14.00 часова, а упис примљених кандидата почиње 16. септембра и завршава се 20. Септембра - , рекао је Божић. 

Он је подсјетио да је на Економском факултету у првом уписном року попуњен одобрени број студената за академску 2019/20. годину који се финансирају из буџета Републике Српске. 

Божић је навео да је Економски факултет са Пала једина високошколска установа у БиХ која је потенцијалним студентима омогућила електронску пријаву за упис, а обезбијеђен је и мобилни тим за достављање документације ради уштеде времена. 

Кандидати који имају пребивалиште на подручју источне Херцеговине - Фоча, Гацко, Билећа, Љубиње, Невесиње, Требиње и Берковићи могу се јавити на мејл prijemni@ekofis.yes.rs.ba како би мобилни тим Економског факултета Пале преузео њихова документа потребна за пријемни испит. 

- У настојању да олакша упис будућим суфинансирајућим студентима на прву годину студија обезбиједили смо 40 једнократних стипендија од 165 КМ за 40 суфинансирајућих студента уписаних у прву годину првог циклуса студија оба студијска програма - Економија и Туризам и хотелијерство - , истиче Божић. 

Према његовим ријечима, предност ће имати кандидати који остваре боље резултате на ранг-листи са сва три уписна рока и кандидати лошијег имовинског статуса.

Коментари 0
Повезане вијести
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 31m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 15m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 20m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 24m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 51m
    0