Za vozila i specijalnu opreme za potrebe Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH 24 miliona KM

14.09.2023. 15:29
0
IZVOR: srna.rs

Savjet ministara odobrio je danas dva višegodišnja projekta za nabavku službenih specijalizovanih vozila i nabavku i nadogradnju specijalne opreme za potrebe Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH za period od 2024. do 2026. godine, ukupne vrijednosti 24 miliona KM.

Za kupovinu 100 putničkih motornih vozila i dva kombi vozila za potrebe OBA namijenjeno je šest miliona KM. Projekat će biti finansiran iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, i to sa po 2,5 miliona KM u 2024. i 2025. godini, a sa milion KM u 2026. godini.

Za nabavku i nadogradnju specijalne opreme za potrebe OBA biće izdvojeno 18 miliona KM namijenjenih za nabavku elektronskih sistema za prikupljanje podataka i nadogradnju sistema za nadzor telekomunikacija i interneta.

Ovaj višegodišnji projekt biće finansiran iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, i to sa po šest miliona KM tokom tri godine provođenja.

Savjet ministara dao je saglasnost na Prijedlog pravilnika o službenim vozilima za specijalizovane namjene u Agenciji za zaštitu ličnih podataka u BiH.

Ovaj pravnilnik uređuje broj vozila, uslove nabavke, način korištenja, te određuje lica s pravom korištenja službenih vozila za specijalizovane namjene u Agenciji.

Za provođenje Pravilnika potrebno je 60.000 KM, što će biti obezbijeđeno iz budžeta BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Almir Džuvo imenovan za direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Almir Džuvo imenovan za direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH
Almir Džuvo novi direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije Almir Džuvo novi direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije
Ministarka Vidović kupila novu limuzinu od 93.000 KM Ministarka Vidović kupila novu limuzinu od 93.000 KM
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    12h 30m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    12h 35m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    13h 27m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    13h 41m
    0
  • Kada radnik ima pravo na skraćeno radno vrijeme?
    12h 24m
    0