Zabrana rada „Manji“ u centru Banjaluke

14.02.2024. 18:53
4
IZVOR: srna.rs

Republička tržišna inspekcija izrekla je danas mjeru zabrane rada ugostiteljskom objektu "Manja", koji se nalazi u prizemlju hotela "Palas" na banjalučkom Trgu Krajine, jer je kontrolom utvrđeno da ne ispunjava opšte minimalno-tehničke uslove za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Iz Inspektorata objašnjavaju da je, usljed radova na objektu hotela "Palas", srušen dio zgrade u kojem je prethodno bio smješten toalet koji su koristili posjetioci ovog ugostiteljskog objekta, čime je praktično ostao bez prostorije za ličnu higijenu gostiju, što je zakonska obaveza.

- S obzirom da objekat više ne ispunjava sanitarno-tehničke i higijenske uslove za rad, tržišni inspektor je u skladu sa odredbama Zakona o ugostiteljstvu bio i dužan da privremeno zatvori ugostiteljski objekat koji ne ispunjava propisane opšte minimalno-tehničke i druge zakonom propisane uslove za obavljanje ugostiteljske djelatnosti - navedeno je u saopštenju.

Iz Inspektorata dodaju da je, imajući u vidu vrstu djelatnosti koja se obavlja u objektu, subjektu kontrole omogućeno da prije obilježavanja zabrane iz objekta budu izneseni prehrambeni proizvodi i lako kvarljive namirnice, kao i da preduzme sve bezbjednosne i druge mjere u prostorijama objekta i na sredstvima rada, kako bi se spriječila eventualna dalja šteta za privredni subjekat.

U okviru predmetnog postupka, kontrolu je vršila i republička inspekcija za hranu u oblasti proizvodnje i prometa hrane i takođe su utvrđene nepravilnosti u dijelu deklarisanja proizvoda, te su izrečene novčane kazne.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Bahatost 15.02.2024. 18:07
    U centru,jak lokal i bez uslova za rad,a radi ! I prestavlja poslodavce ! Da Bog dragi nas sačuva ! Kg pšenice 30 feninga na svjetskom tržištu,ima je svugdje u regiji po toj cijeni,a prodaju 700gr hljeb za oko 2.7 KM ! Ima na desetine pekara,pa mora imati kad dere narod kako hoće,ali sam siguran da bi mogao hljeb biti jeftiniji ! Ko o tome vodi računa,cijene od marketa do marketa različite,sitne prevare se koriste,..npr veće pakovanje artikla skuplje od nego kad se kupuju manje količine,npr 5 litara ulja u jednoj većoj boci je 15 KM a litra ulja 2.7 KM ! ! ! Sve neki trikovi...tako i kečap...i par artikala...sugerisao sam radnicima,ali nije do njih....Hrana nam je skupa ! Dobijem nekad osjećaj da cijene vlasnici lupaju napamet u svoju korist kako hoće ! Tako da svakako bi trebalo malo reorganizovati poslodavce i kompletan lanac ishrane od proizvođača do potrošača,bar za hranu,to nebi trebalo da nam bude luksuz ! ! !
  • Generic placeholder image
    ausvajs 15.02.2024. 14:35
    pa ljudi nije "manja" srusio wc!!!ebote kakav smrad od zemlje!dusmanima ne bi zelio da ovde zive
  • Generic placeholder image
    Manja-veca 14.02.2024. 23:43
    Pu, *e*o nas otac, sami smo sebi najgori! Ee, moj Srbine, sta si dočekao!
  • Generic placeholder image
    Hari 14.02.2024. 22:52
    Tako i treba zabraniti onom predstavniku unije poslodavaca, gosn. Trišiću što kuka na sav glas protiv minimalne plate od 900 KM. A isti ima na desetine poslovnih objekata pomenute pekare, samo malo u šeher Sarajevu ima problema što mu ometa biznis i smanjuje profit. Ali preživljeće on, lako mi je za njega.
Povezane vijesti
Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC Teška saobraćajka u Banjaluci, dvije osobe prevezene na UKC
Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO) Učenici Srednje muzičke škole iz Istočne Ilidže uspješni u Banjaluci (FOTO)
Iz šahta izvučeno tijelo muškarca Iz šahta izvučeno tijelo muškarca
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    13h 32m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    13h 46m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    13h 38m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    16h 3m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    5h 53m
    0